dobroge.tv

Live

Peste jumătate dintre dascăli nu sunt de acord să se vaccineze împotriva COVID-19 (sondaj)

Peste jumătate dintre dascăli nu sunt de acord să se vaccineze împotriva COVID-19 (sondaj)
21 decembrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

56,3% dintre angajaţii din învăţământ nu sunt de acord să se vaccineze împotriva COVID-19, conform unui sondaj realizat de Federaţia Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret", la care au răspuns 13.356 de cadre didactice. Același sondaj arată că peste 43% dintre dascăli ar dori revenirea la cursurile față în față.

Sondajul a fost realizat în perioada 16 - 21 decembrie, pentru a afla percepţia cadrelor didactice privind redeschiderea școlilor şi vaccinarea împotriva COVID, în contextul în care Agenţia Europeană pentru Medicamente ar urma să aprobe în 23 decembrie vaccinul Pfizer/BioNTech, primul vaccin COVID pentru uz în Uniunea Europeană. Potrivit Strategiei de vaccinare, în România, în prima etapă vor intra cadrele medicale, urmând ca în etapa a doua să fie cuprinşi şi angajaţii din sistemul de învăţământ.

Din totalul celor 13.000 de angajaţi din învăţământ chestionați, 43,2% doresc revenirea la şcoală şi la predarea faţă în faţă înainte de începerea campaniei de vaccinare.

92,6% dintre cei care au răspuns la chestionar sunt cadre didactice. Cei mai mulţi sunt în categoria de vârstă 40 - 49 ani (38,3%), în categoria de vârstă 50 - 59 ani se încadrează 23,3% iar din categoria 30 - 39 de ani fac parte 21,8%.

De asemenea, majoritatea persoanelor chestionate doresc redeschiderea unităţilor de învăţământ şi revenirea la predarea faţă în faţă.În ceea ce priveşte momentul revenirii a predarea faţă în faţă, 43,2% doresc să revină în şcoli cât mai curând posibil, în timp ce 41,4% consideră că reluarea cursurilor ar trebui să aibă loc după finalizarea campaniei de vaccinare la nivel naţional, mai spune sursa citată.


Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233