dobroge.tv

Live

Pacient COVID, despre experiența îngrozitoare de la ATI: „Nu am crezut că ajung la aşa ceva, să ajung să mă lupt în halul asta, pe muchie de cuţit, pentru viaţa mea”. VIDEO

20 decembrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Iosif Bala, un clujean de 46 de ani, a ajuns la Terapie Intensivă în urma infectării cu SARS-CoV-2. Acesta a povestit pe canalul de YouTube al doctorului Paul Oargă prin ce a trecut cât timp a fost internat acolo pentru a le arăta oamenilor cu ce s-a confruntat atât el, cât și medicii.

La început a apărut o răceală. Și a început să fie din ce în ce mai rău. S-a instalat o oboseală aşa de tare că te duci din dormitor până în bucătărie şi trebuie să pui capul jos de oboseală, să te odihnești, să-ți revii pentru că ai obosit deja. Aici am greşit eu foarte mult, că am stat acele două zile jumate acasă că mă tot luam după prieteni, după cunoștințe. Care ziceau să nu-mi fac probleme, că e ceva normal, că aşa au păţit şi alţii, că se tăvăleau pe jos, că le e rău. Că e normal să-ți fie rău. Nu e normal”, povestește Iosif Bala.

Când a ajuns la spital, a fost internat direct la Terapie Intensivă, iar medicul Paul Oargă l-a informat că masca de oxigen este singura lui șansă la viață.

Eu nu uit cuvintele alea ale dumneavoastră, mi s-au întipărit în memorie pe viață. Ştiţi că m-aţi întrebat: „aveţi pentru că să luptaţi?”. V-am spus: „Da, am trei fete acasă: aia mică are 4 ani şi când am ieşit de acasă mi-a spus: „tati, te iubesc”. Cuvintele astea mi s-au întipărit în minte. Cum să nu am pentru ce să lupt?”, povesteşte Iosif.

Trei zile a fost internat la Secția de Anestezie și Terapie Intensivă a spitalului și a fost monitorizat atent. Timp de opt zile, bărbatul nu a dat masca de oxigen jos de pe față.

ATI e ceva, nu pot descrie în cuvinte. Nu este film de groază să-l compari sau să descrii cum te chinui acolo cu masca aia. Nici eu nu am crezut că ajung la aşa ceva, să ajung să mă lupt în halul asta, pe muchie de cuţit, pentru viaţa mea. Numai cu masca am stat. Zi și noapte. Mi-am adus aminte de cuvintele dumneavoastră, că e șansa mea. Am ținut de mască și cu dinții. Am zis că mănânc masca aia”, mai spune Iosif.

Iosif Bala spune despre medicii de la ATI că sunt precum niște eroi, iar munca pe care aceștia o depun pentru bolnavii de coronavirus „nu este serviciu, e eroism”.

Ce e acolo, e ca pe front. Ăla nu e serviciu, e eroism. E inuman să lucrezi acolo. Eu n-aş putea. Să-mi dai un sac de bani, eu n-aş face-o. Cedezi psihic. Până nu le trăiești, zici că nu e adevărat. E filmat. Dar când o trăiești pe pielea ta e total altceva”, a spus bărbatul.

Acolo sus, efectiv ai impresia că printre asistente umblă și Bau-Bau. Acolo e ceva foarte ușor: acum ești, acum nu mai ești. E șocant”, a conchis Iosif Bala.

Ulterior, starea sa de sănătate s-a îmbunătățit și speră să se întoarcă acasă la fetele lui cât mai repede cu putință, mai ales că în ianuarie soția sa urmează să nască.


Sursă foto/video: Youtube Dr. Paul Oarga

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233