dobroge.tv

Live

Poveste cu final trist. Doi medici, soţ şi soţie, au murit de COVID, în același salon al spitalului unde au lucrat: ''Au luptat pentru viața lor''

Poveste cu final trist. Doi medici, soţ şi soţie, au murit de COVID, în același salon al spitalului unde au lucrat: ''Au luptat pentru viața lor''
19 decembrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Doi medici din Câmpina, soţ şi soţie, au fost răpuşi de coronavirus, chiar în același salon al spitalului unde au lucrat. Erau pensionari, însă ea continua să lucreze la spitalul din localitate, devenit acum unitate suport COVID. A fost prima care s-a infectat şi de la ea s-a îmbolnăvit şi soțul. S-au stins pe rând, în spitalul pe care l-au slujit o viaţă întreagă.

Călin Tiu, managerul spitalului municipal Câmpina, povestește că medicii pensionari veneau oricând să ajute, la orice oră, atunci când era nevoie de ei, chiar și de sărbători.

Timp de două săptămâni, cei doi soţi au împărţit acelaşi salon şi au fost îngrijiţi de colegi. Pe 13 decembrie, bărbatul s-a stins, iar după trei zile ,s-a dus şi Alexandrina Ionete.

"O tragedie uriașă ce ilustrează dramele și riscurile la care sunt supuse familiile salariaților din sănătate implicați în lupta cu această epidemie.

Medicii Alexandrina și Octavian IONETE s-au infectat cu coronavirus, au fost internați ambii la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Municipal Câmpina, au luptat pentru viața lor, dar în cele din urmă, din nefericire, au pierdut această luptă.

Medic primar în Laboratorul de radiologie și imagistică medicală a Spitalului Municipal Câmpina, Alexandrina Ionete, care a împlinit 68 de ani cu o zi înainte de deces, a ales să nu se pensioneze și a continuat să lucreze în această perioadă dificilă punând în slujba luptei împotriva epidemiei, profesionalismul și cunoștințele sale. Exigentă și strictă în privința măsurilor de sănătate și protecție împotriva coronavirusului, din păcate, totuși ea s-a infectat cu Sars-Cov-2 și mai grav întreaga familie: soțul, cei doi băieți , nepotul și nora care e și însărcinată.

Soțul, Octavian Ionete, 70 ani, se pensionase din sistemul sanitar, fost medic radiolog și șef de secție al Laboratorului de Radiologie al Spitalului Municipal Campina a decedat pe 13 decembrie 2020, cu doar trei zile înaintea soției.

Pentru profesionalismul de excepție, pentru asumarea riscului și dăruirea până la sacrificiul suprem, dr. Alexandrina Ionete va ocupa totdeauna un loc special în Panteonul Eroilor din Sănătate.

Veșnică recunoștință și condoleanțe familiei îndurerate!", se arată într-o postare pe Facebook.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233