dobroge.tv

Live

CARANTINĂ CONSTANȚA

Încă 14 zile de carantină, propuse pentru municipiul Constanța

17 decembrie 2020
Publicitate

Vin vești proaste din Constanța! Chiar dacă rata de incidență a înregistrat o ușoară scădere, măsura de carantină a municipiului va fi prelungită cu încă două săptămâni. Cel puțin asta este propunerea Direcției de Sănătate Publică, în baza analizei de risc. Propunerea a fost trimisă astăzi către Institutul Național de Sănătate Publică.

De aproape o lună, în orașul de la malul mării s-au instituit măsuri suplimentare de distanțare socială față de cele deja existente la nivel național. Au revenit declarația pe proprie răspundere, adeverința de la angajator sau legitimația de serviciu.

Municipiul Constanța intră în carantină zonală pe 20 noiembrie, când rata de incidență trecea de 9 cazuri la mia de locuitori. Din cauza evoluției pandemiei, pe 4 decembrie, măsura a fost prelungită cu încă 2 săptămâni.

Iar situația ar urma să rămână la fel pentru încă 14 zile. Joi după-amiază, Direcția de Sănătate Publică a trimis către Institutul Național de Sănătate Publică, pentru avizare, propunerea de prelungire a carantinei. Și asta în ciuda faptului că în ultimele zile, rata infectărilor cu noul coronavirus se poziționează pe un trend descendent.

Propunerea este din partea DSP, ea va urma circuitul, din păcate, deja cunoscut, aviz INSP, hotărâre CJSU, ordin al șefului Departamentului pentru Situații de Urgență”. Incidența din păcate nu a scăzut cât ar fi trebuit, mai ales în contextul în care urmează o perioadă foarte dificilă din punct de vedere social-epidemic”, declară Silviu Coșa, prefectul județului Constanța.

De Sărbători riscul infectărilor ar fi foarte ridicat, susține prefectul, iar ridicarea măsurilor ar expune populația. Și mulți dintre locuitorii orașului susțin această măsură. Totuși, sunt și constănțeni care cred că oamenii au devenit mai responsabili și au învățat că trebuie să se protejeze.

În situația care e în Constanța eu cred că ar fi cazul să mai prelungească”, zice un constănțean.

Dacă sunt atâtea cazuri, adică cazurile care se înmulțesc, sunt de acord”, spune o constănțeancă.

Părerea mea este că oamenii sunt conștienți și știu să se apere singuri”, spune o altă constănțeancă.

Din păcate, realitatea de pe străzi arată altceva.

Reporter: De ce nu purtați mască?

Constănțeancă: Mă grăbesc!

Tocmai acesta este și motivul pentru care autoritățile îndeamnă la prudență și multă grijă, în special în perioada Crăciunului și Revelionului. Anul acesta nu vom avea parte de sărbători normale pentru că nici vremurile pe care le trăim nu sunt așa.

Să încercăm să respectăm acele minime reguli: mască, distanțare, igienizare mâini și obiectele din jurul nostru. Sărbătorile să le petrecem într-un cerc cât mai restrâns, astfel încât să ne putem bucura de sărbătorile următoare”, mai spune Silviu Coșa, prefectul județului Constanța.

Incidența pe municipiul Constanța era joi de 8,67 cazuri la mia de locuitori, în evidențele autorităților aflându-se 2.711 persoane infectate.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233