dobroge.tv

Live

România începe vaccinarea anti-COVID pe 27 decembrie! Cei vaccinaţi vor primi o adeverinţă

România începe vaccinarea anti-COVID pe 27 decembrie! Cei vaccinaţi vor primi o adeverinţă
17 decembrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

România este pregătită să înceapă vaccinarea anti-COVID în 27 decembrie, alături de celelalte state UE, primele vaccinate urmând să fie cadrele medicale din cele 10 spitale care au fost implicate de la început în tratarea pacienţilor cu COVID-19, afirmă autorităţile. Potrivit coordonatorului campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, persoanele vaccinate vor primi o adeverinţă care va conţine date referitoare la lotul şi la seria vaccinului.

Rata declarată de acceptare a vaccinului e diferită între spitalele COVID, faţă de cele non-COVID. În spitalele COVID, acesta este de peste 95%, în timp ce în restul spitalelor rata de acceptare este de 70% la cei cu studii superioare şi în jur de 50% la cei cu studii medii. De asemenea, există un grad de acceptare a vaccinării de aproximativ 80% în rândul medicilor de familie.

În perspectiva începerii vaccinării la 27 decembrie, pentru personalul medical aflat în linia întâi a luptei pentru combaterea virusului, Institutul Cantacuzino este deja pregătit pentru a primi vaccinurile, capacitatea fiind de 1,5 milioane de doze care vor fi distribuite către centrele judeţene, iar lanţul de distribuţie va fi sprijinit de MApN, MAI şi de Ministerul Sănătăţii.

În campania de vaccinare vor fi implicaţi 1.500 - 2.000 de medici, 4.500 de asistenţi medical şi 2.000 de registratori, care ar urma să fie remuneraţi, discuţiile pe această temă fiind în desfăşurare.

A doua etapă de vaccinare este estimată să înceapă din luna februarie.

Adeverinţă de vaccinare

Persoanele care vor fi vaccinate anti-Covid vor primi o adeverință care va conține data vaccinării, tipul vaccinului, seria și lotul. Șeful Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea, Valeriu Gheorghiță, a explicat că toate persoanele care vor fi vaccinate anti-Covid vor primi o adeverință care va conține data vaccinării, tipul vaccinului, seria și lotul.

"Va fi un document medico-legal care va conține data vaccinării, tipul vaccinului, seria și lotul. Adeverința de vaccinare va fi emisă atât pe suport de hârtie, în română și engleză, înmânată la momentul vaccinării sau în format electronic. Va fi ca un bilet de ieșire din spital", a precizat medicul militar.

El a subliniat că, în acest moment, nu se pune problema ca persoanele nevaccinate să fie supuse unor condiționări sau restricții.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233