dobroge.tv

Live

Controverse cu privire la testele rapide: au arătat că sucul de mere și Coca-Cola sunt pozitive la COVID-19: răspunsul producătorului

Controverse cu privire la testele rapide: au arătat că sucul de mere și Coca-Cola sunt pozitive la COVID-19: răspunsul producătorului
16 decembrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Michael Schnedlitz, un deputat austriac, contestă eficiența testelor rapide după un experiment în urma căruia, Coca-Cola a ieșit pozitiv la COVID-19. De asemenea, un internaut a realizat un experiment în urma căruia și sucul de mere a fost depistat pozitiv cu COVID-19. Producătorul testelor arată contrariul.

Se pare că deputatul a adus un pahar de Coca-Cola și un test la ședința Parlamentului de la Viena și a turnat o picătură de suc pe banda testului, rezultatul ieșind pozitiv. Deputatul spune că testele utilizate în Austria, într-o campanie de testare foarte largă pentru COVID-19, erau de fapt ineficiente.

Michael Schnedlitz a postat filmarea şi pe o rețea de socializare, acuzând guvernul că a cheltuit „zeci de milioane de dolari din banii contribuabililor” pe aceste produse „fără valoare”, potrivit alephnews.ro, citat de Adevărul.

În urma vizualizării clipului, laboratorul Dialab, producătorul testelor, a declarat că rezultatul este un fals pozitiv deoarece deputatul, în experimentul său, a opis să introducă tija, după realizarea tamponului, într-o soluție specială pentru „stabilirea pH-ului probei”. Fără acest pas aciditatea băuturii a permis să „distrugă proteina anticorpului testului”, care ar trebui să recunoască coronavirusul, potrivit sursei citate.

Dacă aţi fi folosit corect testul, aşa cum este descris în textul ataşat, ar fi negativ”, scrie producătorul. Şi adăuga o dovadă: un videoclip în care se efectuează testul, de această dată fără a sări peste etapa esenţială. Rezultatul este negativ

În mod similar, un internaut a realizat același experiment, doar că de această dată a folosit suc de mere și a făcut toți pașii necesari. Totuși, deși părea pozitiv, s-a dovedit că rezultatul a fost interpretat greșit pentru că numai linia C (care asigură validitatea testului) era colorată, iar rezultatul este astfel negativ, menționează sursa citată.

Specialistul Pierre Zachary a declarat în acest sens că „recunoaşterea antigenelor şi anticorpilor” de către teste a fost dovedită doar „în anumite medii”, iar testele pentru aceste produse permit „validarea unui anumit număr de medii în care puteţi face aceste analize”. Şi de îndată ce luăm un mediu care nu este adaptat” avem precipitate de proteine care pot interfera”, scrie sursa citată.


Sursă foto: Twitter Alice Weidel/ Twitter Nasirea

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233