dobroge.tv

Live

Scandal în Ministerul Mediului: angajată detașată după ce i-a pus întrebări despre competențele sale Nataliei Savu, fiica unui primar ajunsă şef de serviciu

Scandal în Ministerul Mediului: angajată detașată după ce i-a pus întrebări despre competențele sale Nataliei Savu, fiica unui primar ajunsă şef de serviciu
16 decembrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Fiica primarului comunei timișorene Șandra a fost detașată de la Primăria Rimișoara la Ministerul Mediului și a reușit să provoace un scandal. De asemenea, o angajată a arătat într-un proces că a fost detașată din minister la Agenţia de Arii Protejate după ce „s-a luat” de fiica primarului într-o şedinţă de lucru.

O funcționară a fost detașată de la Ministerul Mediului la Agenţia de Arii Protejate și a deschis un proces pentru anularea detașării. Aceasta a arătat că a ajuns în această situație după ce, la o ședință de lucru din cadrul Direcţiei Biodiversitate, împreună cu alți colegi, i-au pus întrebări despre competențele sale, fiicei primarului din comuna Șandra. Aceasta din urmă ar fi fost detaşată de la Primăria Timişoara, unde se ocupa de câinii fără stăpân, la Ministerul Mediului, unde a fost „unsă” şefă de serviciu la Arii Protejate, scrie Adevărul.

Funcționara a arătat că, în februarie 2020, directoarea Direcţiei Biodiversitate a convocat o şedinţă de lucru pentru a fi discutate măsurile dispuse de Curtea de Conturi în urma unui control. Atunci au fost anunțați că Natalia Savu, proaspăt detaşată de la Primăria Timişoara, va primi drept de semnătură în calitate de şef Serviciu Arii Protejate.

Tot directorul a rugat-o pe noua detaşată, doamna Savu Natalia, să se prezinte şi să ne zică câte ceva despre dumneaei. D-na Savu a comunicat tuturor colegilor aflaţi în încăpere, că nu are ce să zică, dar că putem să îi adresăm întrebări legate de situaţia sa profesională”, a povestit angajata ministerului în proces. Aceasta a transmis că un funcţionar cu o experienţă de aproape 20 de ani în Ministerul Mediului a întrebat-o pe Natalia Savu care este legătura ei cu ariile naturale protejate şi ce ştie despre acestea. „Răspunsul doamnei Savu a fost că nu a avut legătură cu domeniul, nu ştie nimic, dar că se va informa”, a mai arătat funcţionara în proces, menționează sursa citată.

Mai mult decât atât, funcționara a menționat că i-a adresat și ea o întrebare Nataliei, referitoare la cunoștințele acesteia despre procedura de infrigement, România riscând să fie supuse unei astfel de proceduri din cauza problemelor de mediu. În acel moment Natalia Savu ar fi răspuns iritată: „Acum ce mă întrebaţi din astea?!”.

Discuţiile cu privire la delegarea de semnătură au continuat, deoarece până în momentul actual (n.r. data deschiderii procesului) serviciul nu a funcţionat cu un Şef serviciu, participările şi reprezentările în diverse întâlniri fiind asigurate de personalul de execuţie. Rumoarea din direcţie şi discuţiile au existat şi pe fondul detaşării d-nei Natalia Savu pe funcţia de consilier asistent în cadrul Direcţiei Biodiversitate, detaşare care nu respectă condiţiile stipulate în Codul Administrativ, şi mai ales pe fondul numirii acesteia cu drept de semnătură temporară, ţinând cont de faptul că la data şedinţei mai sus amintite, aceasta nu deţinea vechimea necesară numirii în funcţia de Şef serviciu”, a mai arătat funcţionara în procesul în care s-a plâns că a doua zi după incident, ea şi alţi colegi au fost detaşaţi din Ministerul Mediului la Agenţia de Arii Protejate.

Judecătorii au respins cererea de anulare a ordinului de detaşare arătând că din înscrisurile dosarului nerezultând vreo legătură între „participarea activă” din cadrul şedinţei de lucru şi detaşarea acesteia. Fiica primarului Luchian Savu al comunei Şandra, Natalia Savu a declarat că funcţionarii au fost detaşaţi din minister la Agenţia pentru Arii Protejate pentru că a fost nevoie de „cei mai buni specialişti”, menționează sursa citată.

Tânăra a recunoscut că a fost întrebată în şedinţa de lucru care este expertiza sa. „Expertiza mea este publică. Eu am fost la Consiliul Judeţean pe partea de Mediu, am terminat studiile pe partea de Mediu. Şi contractele pe care le-am gestionat au făcut parte din Direcţia de Mediu”, a declarat Natalia Savu pentru Adevărul.


Sursă foto: Adevărul

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233