dobroge.tv

Live

CONSTANȚA. Prețul gigacaloriei pentru populație rămâne la aceeași valoare pentru următoarele trei luni

CONSTANȚA. Prețul gigacaloriei pentru populație rămâne la aceeași valoare pentru următoarele trei luni
15 decembrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Prețul gigacaloriei pe care constănțenii îl vor achita în primele trei luni ale anului 2021 va rămâne la aceeași valoare, și anume 250 de lei. Subvenția suportată de municipalitate fiind de 311,41 de lei pe gigacalorie, au decis marți, 15 decembrie, într-o ședință extraordinară, consilierii locali, scrie Agerpres.

Primarul Constanței, Vergil Chițac afirmă că prețul pentru populație de 250 de lei/gigacalorie este menținut, în contextul în care Autoritatea Națională de reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a majorat la 561,41 de lei gigacaloria. Astfel, subvenția acordată de administrația locală crește de la 276 de lei, la 311 de lei/gigacalorie.

De asemenea, Vergil Chițac și-a exprimat nemulțumirea față de majorarea prețului gigacaloriei de către ANRE, fără a consulta autoritățile locale.

De ce mi se pare nedrept? Noi, constănţenii, folosim 100% din ceea ce produce CET-ul, cu alte cuvinte, suntem clienţi captivi cumva unul altuia, adică CET-ul produce numai pentru noi. E adevărat că CET-ul ţine de Ministerul Energiei şi de ANRE, dar din moment ce noi suntem cei care le dăm banii, îi finanţăm şi le plătim serviciile astea, era drept ca ANRE să ne întrebe şi pe noi înainte de a stabili şi a face majorările de preţuri. Lucru care nu se întâmplă. (...) Deci, din punctul ăsta de vedere mi se pare nedrept, dar este o decizie pe care trebuie să o aplicăm”, a spus primarul în timpul şedinţei Consiliului Local Constanţa.

Pe 11 noiembrie, consilierii locali au votat ca preţul gigacaloriei plătite de locuitorii municipiului Constanţa să rămână, în lunile noiembrie şi decembrie 2020, la aceeaşi valoare ca şi în sezonul rece trecut, de 250 de lei, el fiind subvenţionat de municipalitate, menționează sursa citată.

Numărul beneficiarilor de energie termică furnizată în sistem centralizat, în municipiul Constanţa, este de aproximativ 50.000.


Sursă foto: B1 TV

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233