dobroge.tv

Live

CONSTANŢA. Control la Spitalul Judeţean, după imaginile cu morţii depozitaţi pe alee: ce măsuri au fost dispuse

15 decembrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

După apariţia imaginilor în care curtea Spitalului Judeţean Constanţa era transformată în morgă, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), Mihai Lupu, a dispus efectuarea unui control. Astfel, o comisie mixtă a făcut verificări la sediul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Constanţa, la Serviciul de Anatomie Patologică, precum şi la Compartimentul de Prosectură (morgă).

RECOMANDARE: CONSTANȚA. Imaginile durerii la Spitalul Județean: stând la coadă în frig, oamenii își iau în saci negri persoanele dragi răpuse de COVID. VIDEO

Controlul a fost efectuat în data de 11 decembrie 2020, iar în urma verificărilor efectuate au fost dispuse următoarele măsuri:

- Amenajarea unui spaţiu împrejmuit, în zona celor două containere frigorifice de păstrare, în vederea facilitării identificării şi predării către aparţinători a persoanelor decedate.

- Clarificarea în regim de urgenţă a situaţiei persoanelor decedate fără aparţinător sau neidentificate, aflate în custodia spitalului, precum şi luarea măsurilor care se impun în acest caz.

- Desemnarea unei persoane ce va avea ca atribuţii consilierea aparţinătorilor şi coordonarea procedurii de depunere a documentelor şi ridicarea persoanelor decedate de către aparţinători, în cadrul Compartimentului Prosectură.

Comisia Mixtă de Control a trimis către conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Constanţa raportul de control, în vederea ducerii la îndeplinire a măsurilor dispuse în cadrul acestuia.

„Ne dorim o comunicare cât mai eficientă între aparţinători şi personalul de specialitate. Acest aspect este necesar pentru a veni în sprijinul aparţinătorilor persoanelor decedate, în vederea uşurării procedurilor de încredinţare a defuncţilor către aceştia. De asemenea, vom urmări implementarea măsurilor dispuse şi vom analiza efectele lor, iar în cazul în care situaţia o va impune, analizăm posibilitatea achiziţionării unui container frigorific modular, în condiţiile legii”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233