dobroge.tv

Live

Patru nave militare britanice, pregătite să protejeze zonele de pescuit, în cazul unui Brexit fără un acord comercial

Patru nave militare britanice, pregătite să protejeze zonele de pescuit, în cazul unui Brexit fără un acord comercial
12 decembrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Patru nave de patrulare ale Royal Navy vor fi pregătite de la 1 ianuarie să protejeze zonele de pescuit din apele britanice, în cazul unui Brexit fără un acord comercial, scrie The Guardian, citat de News.ro.

Navele, cu o lungime de 80 de metri, vor avea dreptul să oprească, să verifice şi să confişte toate ambarcaţiunile de pescuit din Uniunea Europeană care vor intra în zona economică exclusivă a Marii Britanii, care se întinde la o distanţă de 200 de mile (320 de kilometri) de ţărm, potrivit unor surse navale citate de publicaţie.

Am lucrat foarte mult pentru a ne asigura că suntem pregătiţi pentru orice eventualitate”, a spus una dintre surse.

Două nave vor fi desfăşurate pe mare, iar două vor sta pregătite pentru a interveni în cazul în care vase de pescuit din UE vor intra în zona economică exclusivă.

Un reprezentant al Ministerului Apărării a declarat publicaţiei că ministerul „a făcut planuri şi pregătiri de amploare pentru a se asigura că apărarea este pregătită pentru o serie de scenarii la încheierea perioadei de tranziţie”.

Ministerul nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii din partea Reuters.

Reprezentanţii britanici ai acestui sector se împotrivesc menţinerii accesului pescarilor europeni în apele britanice, lucru solicitat, însă, puternic de către ţările UE cu interese în industria pescuitului. În timpul săptămânii, reprezentanţii UE au propus extindere cu un an a perioadei de tranziţie în domeniul pescuitului pentru a permite negocierea unei înţelegeri.

Înţelegem faptul că Regatul Unit doreşte să-şi controleze apele, dar trebuie să înţeleagă, totuşi, aşteptările legitime ale flotelor de pescuit europene bazate pe decenii şi, în unele cazuri, chiar secole de acces în acele ape”, a declarat Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene.


Sursă foto: The Guardian

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233