dobroge.tv

Live

ALERTĂ METEO. Cod galben de ploi şi de ninsori abundente

ALERTĂ METEO. Cod galben de ploi şi de ninsori abundente
11 decembrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Meteorologii au emis un cod galben de ploi importante cantitativ în nordul Munteniei şi sud-vestul Moldovei şi de ninsori abundente, intensificări ale vântului şi viscol, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură. Avertizarea este valabilă de sâmbătă dimineaţă până duminică.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), codul galben  va fi în vigoare de sâmbătă, de la ora 8.00, până duminică, la ora 10.00.

"În nordul Munteniei şi în sud-vestul Moldovei, cu precădere în zona subcarpatică şi la altitudini mai mici de 1.700 m, vor predomina ploile. Acestea vor fi în general importante cantitativ şi se vor acumula peste 20...30 l/mp şi izolat 40 l/mp. În zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, în general la altitudini de peste 1700 m, va ninge şi se va depune strat de zăpadă, local consistent. Temporar, în zona montană înaltă vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de peste 70...80 km/h, viscolind ninsoarea, iar vizibilitatea va fi scăzută", a transmis ANM.

Temporar, va ploua în majoritatea regiunilor, iar în cele sudice şi estice se vor acumula cantităţi de apă ce vor depăşi pe alocuri 15-20 l/mp.

În zece județe este valabil un cod galben de ploi, valabil de sâmbătă până duminică. La munte va ninge, iar rafalele de vânt vor ajunge la 80 de kilometri pe oră. 

Alerta anunță ploi în județele Gorj, Vâlcea, Sibiu, Brașov, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea și Covasna, cu precădere în zona subcarpatică și la altitudini mai mici de 1700 de metri, care vor fi importante cantitativ.

În zona Carpaților Meridionali și de Curbură, în general la altitudini de peste 1700 m, va ninge și se va depune strat de zăpadă, local consistent. Temporar, în zona montană înaltă vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de peste 70...80 km/h, viscolind ninsoarea, iar vizibilitatea va fi scăzută.

Temporar va ploua în majoritatea regiunilor, iar în cele sudice și estice se vor acumula cantități de apă ce vor depăși pe alocuri 15…20 l/mp.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233