dobroge.tv

Live

Brancardierul care a deconectat de la aparate o pacientă, suspect în dosarul de ucidere din culpă

Brancardierul care a deconectat de la aparate o pacientă, suspect în dosarul de ucidere din culpă
11 decembrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Parchetul de pe Lângă Tribunalul București a preluat cazul brancardierului de la Spitalul „Victor Babeș” din București, care ar fi detubat o pacientă, iar aceasta a murit. Acesta este suspect în dosarul de ucidere din culpă.

Cazul a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă. În cauză, un bărbat de 58 de ani, angajat al unităţii spitaliceşti (brancardier) are calitatea de suspect”, a transmis, vineri, 11 decembrie, Poliţia Capitalei, conform news.ro.

Ministerul Sănătăţii a anunţat, vineri, 11 decembrie, că, la solicitarea ministrului Nelu Tătaru, inspectorii sanitari de stat din cadrul Direcției de Sănătate Publică Bucureşti vor face o evaluare a procedurilor operaționale de lucru şi a atribuţiilor din fişele de post în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Bucureşti.

Este o primă evaluare şi, în funcţie de cele constatate, vor fi luate şi alte măsuri, dacă se impun, în conformitate cu atribuţiile legale ce revin reprezentanților Ministerului Sănătății”, au arătat reprezentanţii ministerului, citați de Observator News.

Prima variantă a anchetatorilor este că a fost o confuzie și o neglijență din partea brancardierului, dar nu pot exclude nici varianta intenției. Ei urmează să stabilească dacă era vreo relație între brancardier și femeia pe care a deconectat-o de la aparate, dacă se cunoșteau sau dacă aveau vreo relație de dușmănie. Deși varianta comiterii faptei cu intenție este puțin probabilă, este luată în calcul pentru a se elimina orice suspiciune în acest sens, scrie Digi24.

Reamintim că o pacientă internată la Terapie Intensivă, infectată cu SARS-CoV-2, a murit după ce a fost deconectată de la aparate din greșeală de un brancardier, care ar fi trebuit să ridice din salon un pacient care decedase, însă ar fi încurcat pacienţii -- O femeie infectată cu COVID a murit după ce un brancardier a deconectat-o din greșeală de la aparate


Sursă foto: Realitatea.net

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233