dobroge.tv

Live

INFORMAŢII CARE VĂ POT AFECTA EMOŢIONAL

COŞMARUL DE LA MORGA CONSTANŢA. Mărturisirea şocantă a Mioarei după ce mătuşa i-a murit în spital: ''Am căutat-o trei zile în grămada de cadavre, ea neavând COVID''

10 decembrie 2020
Publicitate

Curtea Spitalului Județean Constanța s-a transformat în cimitir. Motivul? Morgă unității medicale este arhiplină, iar medicii nu mai au unde să depoziteze cadavrele celor care au murit din cauza coronavirusului. Imaginile cu trupurile neînsuflețite așezate în saci pe trotuar au fost surprinse de o localnică care venise să își ia mătușa decedată. Vă avertizăm, urmează imagini şi informaţii care vă pot afecta emoțional.

Imagini tulburătoare vin de la Constanța, acolo unde rudele celor decedați din cauza noului coronavirus sunt nevoiți să își identifice morții, afară în frig în față morgii. Unitatea nu mai face față, este plină până la refuz,  iar cei care mor de covid sunt puși în saci și depuși apoi într un container frigorific aflat în dotarea spitalului județean.

"Am fost să ne ridicăm mătușa, ne-am dus trei zile la rând, am căutat printre acei saci de cadavre, că-ntr-un final să-mi găsesc mătușa pe o targă așezată lângă cei băgați în sac, morți de COVID, ea neavând covid", a declarat Mioara Cleciu.

Revolta Mioarei Cleciu vine din faptul că nu se mai respectă nicio regulă la morgă: decedații covid și non-covid sunt la grămadă în containerul frigorific din curtea spitalului de urgență.

"Amestecați, efectiv amestecați! Lucrul acesta m-a revoltat, ne-a revoltat pe toată familia, c-am fost nevoiți s-o luăm de-acolo", a mai spus Mioara Cleciu.

Femeia a aflat de vineri că i-a murit mătușa. A căutat-o timp de trei zile în grămada de cadavre, până s-o găsească. Abia luni a dat de ea, pentru că nimeni de la morgă n-a mai avut timp ca s-o ajute în vreun fel.

"Era o ușa întredeschisă și-am băgat capul acolo, m-am strecurat, și-am văzut-o-ntinsă pe o targă acolo, și sacul meu era undeva în fund; trebuia să scoată toți sacii afară, îi deschidea pe toți. Și deschizi sacul și te pun să recunoșți: e al tău sau nu-i al tău?", a adăugat femeia.

Regulile pandemiei spun foarte clar că decedații de COVID nu trebuie așezați lângă ceilalți.

“Acest lucru nu cred că s-a-ntâmplat, de fapt nu s-a-ntâmplat. Decedații non-CORONA sunt așezați separat față de cei Corona", a declarat Mariana Deacu, medic anatomopatolog la Spitalului Județean Constanța.

"Este decedatul meu, este mătușa mea, eu am găsit-o acolo pe acea targă pusă, unde se vede imaginea cu sânge", i-a spus însă Mioara Cleciu.

Constanța e fruntașă în țară la numărul de îmbolnăviri COVID. Și în oraș, și în județ, rata noilor infectări a urcat la cer. La morgă e nenorocire.

"Vorbim de o situație dificilă pe județul Constanţa, practic, o medie a ultimelor 14 zile indică o rată de deces de aproximativ 70 de persoane", a explicat Tudorel Ene, purtător de cuvânt al DSP Constanța.

"În 4 ore cred că s-au livrat 12 cadavre. Toată lumea plângea, erau ... nu știu... nu am cuvinte să explic. Cred că eram în jur de 100 și ceva de persoane afară. O sută și ceva de persoane. Deci o mașină de morgă pleca, alta venea. Eu n-am văzut în viața mea în trei zile mai multe mașini de pompe funebre cât au venit atunci", a precizat Mioara Cleciu.

Oamenii spun că pe fondul aglomerației, angajații de la morgă fac legea.

"Li se impun oamenilor să dea 100 de lei celui la care te duce și-ți întocmește actele și 50 de lei celor care-ți îmbracă decedatul", a declarat Daniel Cleciu.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233