dobroge.tv

Live

Claudiu Pătrașcu, înmormântat în condiții normale: DSP explică de ce nu a fost pus într-un sac negru, precum ceilalți morți COVID

Claudiu Pătrașcu, înmormântat în condiții normale: DSP explică de ce nu a fost pus într-un sac negru, precum ceilalți morți COVID
07 decembrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Constănțenii s-au mobilizat exemplar pentru a veni în ajutorul polițistului Claudiu Pătrașcu care lansase un apel la umanitate de pe patul de spital, spunând că are nevoie urgentă de plasmă. Acesta a fost internat în spital și se afla în stare critică în urma infectării cu SARS-CoV-2.

În ciuda tuturor eforturilor, acesta și-a pierdut viața sâmbătă, 5 decembrie, devenind decesul cu numărul 398 din județul Constanța. Rudele au transmis că înmormântarea va avea loc miercuri, 9 decembrie, la cimitirul din Viile Noi.

Cu toate acestea, multe persoane s-au întrebat de ce polițistul poate fi înmormântat în condiții normale, fiind infectat cu SARS-CoV-2 în momentul decesului și nu este respectat protocolul impus pentru persoanele ce-și pierd viața ca urmare a infectării cu acest virus. În acest sens, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Constanța a transmis luni, 7 decembrie, precizări referitoare la decesul bărbatului și motivele ce stau în spatele acestei decizii.

Potrivit DSP, pe 13 noiembrie, bărbatul a fost diagnosticat pozitiv cu COVID-19, în urma testării RT-PRC și a fost izolat la domiciliu. În data de 20 noiembrie, polițistul a fost internat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, prezentând multiple comorbidități (cardiopatie ischemică cronică, insuficiență venoasă cronică, hipertensiune arterială, proteză de șold stâng, obezitate) și petrecând două săptămâni la Secția de Terapie Intensivă.

Ulterior, starea de sănătate a acestuia s-a înrăutățit din cauza unei pneumonii acute. Polițistul a fost retestat RT-PCR de două ori, pe 4 și 5 decembrie, ambele rezultate fiind negative. Acesta a decedat sâmbătă, 5 decembrie, din cauza leziunilor pulmonare determinate de infectarea cu SARS-CoV-2.

La data decesului, Claudiu Pătrașcu nu mai era contagios, virusul având 22 de zile de evoluție de la data primei testări, fapt pentru care înmormântarea se poate realiza în condiții normale.

Sute de mesaje de condoleanțe au fost transmise de către cei care l-au cunoscut și apreciat pe Claudiu Pătrașcu, dintre care:

Claudiu mi-a fost un redutabil adversar la lupte cu 30 de ani în urmă, sunt șocat de ce i s-a întâmplat. A fost un sportiv și un om minunat, o să-i păstrez memoria acestui om pe timp nedefinit. Dumnezeu să-l ierte!

Regret enorm această pierdere și cu durere în suflet ma gândesc cât de nemărginită poate fi suferința în familia dumneavoastră acum! Sincere condoleanțe! Fie ca Bunul Dumnezeu sa va ocrotească mereu de acum înainte!

Dumnezeu să-l odihnească! Prieten drag al copilăriei și din echipa css 2. Soarta a fost așa dură cu el când a crescut fără tată și acum se repetă. Îmi pare așa de rău pentru el, pentru voi! Multă putere Oana ! Sincere condoleanțe

Dobrogea TV a urmărit starea de sănătate a polițistului Claudiu Pătrașcu, iar materialele pot fi citite aici:

CONSTANŢA. De pe patul de spital, Claudiu a cerut o şansă la viaţă: ''Sunt şi eu pe moarte''. Constănţenii l-au auzit şi s-au mobilizat

CONSTANŢA. Poliţistul Claudiu Pătraşcu a pierdut lupta cu coronavirusul: ''În urma lui au rămas o soţie sfâșiată de durere şi două fetiţe''

CONSTANŢA. Poliţistul Claudiu Pătraşcu, decesul cu numărul 398: DSP a anunţat de ce afecţiuni mai suferea! Familia are nevoie de ajutor


Sursă foto: Facebook Claudiu Pătarșcu

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233