dobroge.tv

Live

ALEGERI PARLAMENTARE 2020.

PNL a câștigat la mustață în județul Constanța - liberalii au reușit să obțină peste 26% dintre voturi! Cine va reprezenta judeţul nostru în Parlament

07 decembrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Partidul Național Liberal a câștigat la mustață în județul Constanța. Liberalii au reușit să obțină peste 26% dintre voturi. PSD se află pe locul al doilea cu un procentaj de 25,05%. Județul nostru va fi reprezentat în Parlament de doi senatori PNL și câte unul de la PSD, USR Plus și AUR și de 4 deputați de la PNL, 3 de la PSD și câte doi de la USR Plus și AUR. Prezența la vot a fost și ea scăzută. Doar 31,60% dintre cei cu drept de vot s-au prezentat la urne.

Peste 620.000 de cetățeni cu drept de vot au fost așteptați la urne, duminică. Însă doar 31,60% dintre constănțeni au ales să iasă din case și să voteze. De la cel mai mic, la cel mai mare, cetățenii au votat pentru un viitor mai bun. Cei mai în vârstă au venit cu gândul să le ofere copiilor și nepoților o viață ca în afară la ei acasă.

559 de secții de votare au fost pregătite. După numărarea voturilor, victoria a revenit celor de la PNL, urmaţi la distanță foarte mică de PSD. Partidul Național Liberal a obținut pentru Camera Deputaților și Senant puțin peste 26% dintre voturi, iar PSD aproape 25%. Asta ar însemna că în Parlamanet, județul Constanța va fi reprezentat de doi senatori PNL și câte unul de la PSD, USR Plus și AUR. La Camera Deputaților ar putea obține patru mandate PNL, trei PSD și câte două mandate USR Plus și AUR. Anul acesta, a fost înregistrată cea mai scăzută prezență din istoria post-decembristă a alegerilor parlamentare la nivelul întregii țări.

Potrivit datelor de la Biroul Electoral, după centralizarea datelor de la cele 559 de secţii de votare din judeţul Constanţa, rezultatele sunt următoarele:

PNL - 101.853 de voturi, atât la Senat, cât şi la Camera Deputaţilor,

PSD - 95.176 de voturi,

USR-Plus – 69.760 de voturi,

AUR – 54.148 de voturi.

Partidul Mişcarea Populară - 17.484 de voturi

Pro România - 12.688 de voturi.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233