dobroge.tv

Live

''Doctor Lana'', falsul medic care a desfigurat zeci de femei, avea cabinet şi în CONSTANŢA: ''Mi-a distrus faţa''

''Doctor Lana'', falsul medic care a desfigurat zeci de femei, avea cabinet şi în CONSTANŢA: ''Mi-a distrus faţa''
04 decembrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Zeci de femei au fost mutilate de o cosmeticiană care pretindea că este medic estetician. Svetlana Serghei sau "doctor Lana", cercetată pentru înşelăciune şi exercitarea fără drept a unei profesii, a fost reţinută aseară împreună cu soţul ei şi amândoi urmează să fie prezentaţi azi în faţa instanţei cu propunere de arestare pentru 30 de zile, a declarat pentru Libertatea Ciprian Romănescu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

Poliţiştii au intrat pe fir după ce în ultima vreme au apărut plângeri ale unor tinere care plăteau căteva sute de euro pentru a-și face mici intervenții estetice. Acestea susțin că după ce au vizitat-o pe această pretinsă doctoriță, din Republica Moldova, ar fi avut probleme de sănătate.

Potrivit stirileprotv.ro, oamenii legii au descins la câteva adrese, din București, dar și în Constanța, asta pentru că, spun surse apropiate de anchetă, există bănuiala că această tânără, care își racola clientele de pe Facebook, și-ar fi deschis un cabinet întâi în Constanța, apoi în Capitală, pretinzând că este chirurg estetician și că este abilitată să facă aceste intervenții microinvazive de chirurgie estetică, de la lifting facial până la aranjarea buzelor, chiar dacă ea nu ar fi avut un certificat de liberă practică emis de autoritățile de la București.

„La data de 03.12.2020, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul Investigaţii Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, pune în aplicare 3 mandate de percheziţie domiciliară, în Bucureşti şi judeţul Constanţa, într-o cauză privind săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi exercitarea fără drept a unei profesii sau activitati”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Capitalei.

Cel puțin 50 de femei au depus plângere, și au creat un grup pe Facebook. Acolo, acestea povestesc prin ce au trecut după operaţiile estetice la care au fost supuse:

„Şi prietena mea şi-a făcut 2 intervenţii la această persoană ce se recomandă doctor, a ales-o doar pentru că locuim în zona Băneasa, unde avea cabinetul. În urmă intervenţiei cu Botox, sprâncenele au suferit modificări şi au „căzut" foarte mult în jos, pleoapele s-au lăsat, încât nu îşi putea deschide ochii foarte bine. Dr. Lana a fost anunţată dar nu a mai primit-o pentru control. Acum vreau să o conving să meargă să depună plângere. Are toate mesajele cu falsa doctoră în telefon!”

„Şi eu am făcut o procedura la această „doctoriţa”. Un lifting facial 10 fire COG plus buze 1000 euro. Efect buze deloc. Lifting-ul, după o lună, nu mai are nici un efect. Să nu va zic cât de dureros este! Dezamăgită total”

„Nu o recomand! Am fost de 3 ori, mi-am luat ţeapă. Prima dată mi-a spus că am acidul migrat şi îmi recomandă să mi-l topească.. (probabil vrăjeală să mai facă un ban în plus). Mi-a topit, apoi 2 injectări şi nimic. 3 zile eram umflată, apoi când se desumflau către vindecare... nu mai aveam nimic!”.

O altă femeie a povestit pentru adevarul.ro calvarul prin care a trecut: „Pe 29 februarie am fost la ea pentru o intervenţie cu fire de tip COG resorbabile. Urmare a intervenţiei a fost o infecţie de toată «frumuseţea», voi ataşa şi poze. Discutând cu ea am luat, la recomandarea ei, un antibiotic, iar după 3 cutii încă nu trecea deloc. Norocul meu - ca sa spun aşa, dacă asta e noroc - este că pur şi simplu firul a migrat şi mi-a ieşit efectiv singur prin piele ... Durerile şi suferinţa nu are rost să vi le descriu. Ea a pretins că este medic până în ultimul moment şi încerca să dea vina pe mine pentru cele întâmplate, apoi am descoperit grupul de pe Facebook şi am văzut că şi alte fete au trecut prin asta şi mi-am dat seama că nu am nicio vină. Mai am interventii, ştiu ce trebuie şi ce nu trebuie făcut în astfel de cazuri”.

Anul trecut, un caz similar era descoperit de autorități tot în Capitală. Matteo Politi, care se prezenta drept medic, deși nu avea studii de specialitate, făcea și el diverse intervenții estetice. Italianul este judecat acum pentru înșelăciune.

Sursă foto: Libertatea/Adevărul

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233