dobroge.tv

Live

CONSTANȚA. Vergil Chițac, despre bugetul Primăriei: Veniturile încasate sunt mai mici decât cheltuielile de funcționare ale orașului

CONSTANȚA. Vergil Chițac, despre bugetul Primăriei: Veniturile încasate sunt mai mici decât cheltuielile de funcționare ale orașului
04 decembrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Vergil Chițac, primarul Municipiului Constanța a susțintut vineri, 4 decembrie, o conferință de presă în cadrul căreia a discutat despre realizările din prima lună de mandat. A precizat că activitatea a fost una intensă din cauza pandemiei de COVID-19.

Primarul a făcut o analiză a bugetului Primăriei Constanța, despre care spune că se confruntă cu un deficit, veniturile fiind mai mici decât cheltuielile de funcționare ale orașului.

Exista un deficit major al bugetului orașului. Veniturile proprii pe care le încasăm sunt mai mici decât cheltuielile de funcționare ale orașului. Dacă nu ar veni de la stat cota din TVA care să asigure echilibrarea bugetului nu ne-am descurca. Dacă am fi o societate comercială am intra în faliment. Subvenționăm 100 de milioane de lei la transportul de călători, 60 de milioane gigacaloria, 10 milioane tichetele RESPECT, 2 milioane gunoiul și mai sunt și alte categorii. Doar ce am spus acum înseamnă 178 de milioane de lei dintr-un buget de 500 de milioane de venituri. Situația nu e în regulă. Adică aproximativ 30% din bani se duce numai pe subvenții. Dacă mai adăugam și salariile, mai rămâne o foarte mică parte pentru investiții. Trebuie să facem ceva în acest sens”, a declarat Vergil Chițac.

Despre bugetul pentru anul viitor, Vergil Chițac a afirmat că administrația locală trebuie să se bazeze pe atracția de fonduri europene pentru a dezvolta orașul.

Este foarte importantă proiecția bugetului pentru anul 2021 pentru că aici o să vedem care sunt prioritățile noastre și sigur că acestea vor fi legate de dezvoltare. Nu vom stopa cheltuielile sociale pentru că sunt necesare. Societatea trebuie să își protejeze cetățenii în felul acesta prin acordare de stimulente sociale. În altă ordine de idei nu putem să amânăm nici dezvoltarea orașului, deși disponibilitatea din buget pentru investiții este destul de mică și atunci mizez foarte mult pe atracția de fonduri europene”, a mai menționat Primarul Constanței.


Sursă foto: Primăria Constanța

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233