dobroge.tv

Live

ALEGERI PARLAMENTARE 2020

CONSTANȚA. Circulația liberă pentru a merge la vot: declarația pe proprie răspundere nu este necesară

03 decembrie 2020
Publicitate

Sunt șanse foarte mari ca municipiul Constanța să rămână în carantină încă 14 zile, începând de mâine. Iar în aceste condiții, oamenii vor putea merge duminică la vot fără nicio problemă. Circulația va fi liberă și constănțenii vor avea nevoie doar de cartea de identitate. Locuitorii orașului au însă nemulțumiri.

Prelungirea carantinei zonale pentru municipiul Constanța pare să fie doar o chestiune de ore. Orașul înregistrează în continuare o rată a infectărilor de peste 10 la mia de locuitori, cumulat în 14 zile. E nevoie de declarație pe proprie răspundere pentru orice deplasare în afara locuinței, iar în această situație sunt alte 17 localități constănțene. Perioada carantinării se suprapune cu ziua alegerilor parlamentare.

Locuitorii din municipiul Constanța, dar și cetățenii din celelalte localități carantinate vor putea merge duminică la vot fără nicio problemă.

Deplasarea la vot duminică se va face în mod liber, pe baza cărții de identitate”, declară Silviu Coșa, prefectul județului Constanța.

Constănțenii spun că își vor exprima duminică opțiunea. Unora nu li se pare, însă, normală, diferența făcută de autorități între ziua scrutinului și altele din perioada carantinei. Exact așa gândește și Petruța. Dar părerea ei o împărtășesc și alții.

Avem copii și ceea ce urmează, noi decidem. Nu este normal ceea ce se întâmplă. Umblăm cu declarații, dar la alegeri nu ne trebuie declarații”, spune Petruța.

De votat voi vota. Nu este corect cu măsurile pe care le-a luat Guvernul la ora actuală. Nu e corect, dacă școlile s-au oprit, instituțiile publice s-au oprit. HoReCa s-a terminat. Nu știu cum se vor descurca”, spune un constănțean.

Pe de altă parte, există și încredere că totul va decurge fără probleme în ziua alegerilor parlamentare.

Așa cum putem să mergem să ne luăm medicamentele, să mergem la doctor, să mergem să ne facem niște cumpărături, eu cred că se poate. Nu o să stai acolo ore întregi. Dai o semnătură și ai plecat”, spune o constănțeancă.

De altfel, autoritățile atrag atenția că măsurile de protecție sanitare vor fi primordiale.

Mască, distanțare socială – acestea sunt regulile de bază de care nu trebuie să uităm și dezinfectarea mâinilor”, adaugă Silviu Coșa, prefectul județului Constanța.

În secțiile de votare pentru alegerile parlamentare 2020 din data de 6 decembrie vor exista soluții dezinfectante. La intrarea în secția de vot se va lua temperatura fiecărei persoane, iar alegătorii îndrumați către „localul de vot, respectiv către ieşirea din sediul secţiei de votare, astfel încât aceştia să petreacă un timp cât mai scurt în interiorul acestuia”, conform Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Instituția Prefectului a anunțat măsurile de votare în siguranță -- CONSTANȚA. Instituția Prefectului: Reguli pentru exercitarea dreptului de vot în condiții de siguranță

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233