dobroge.tv

Live

Șoferii pot plăti mai mult pentru polițele RCA, în funcție de accidentul comis

03 decembrie 2020
Publicitate

Cu 40% se scumpesc asigurările auto obligatorii pentru unii șoferi. Conducătorii găsiți vinovați de provocarea accidentelor rutiere vor scoate mai mulți bani din buzunar pentru polița RCA. Proiectul este în dezbatere publică și propune o diferențiere între șoferii responsabili și cei imprudenți.

Noile reglementări presupun scumpirea asigurărilor pentru șoferii iresponsabili. Constănțenii cred că această măsură este bună și li se pare firească o diferențiere între conducătorii auto.

Păi, după faptă și răsplată. Așa că, părerea mea e că cel care creează pagube mai mari, trebuie să plătească mai mult. Acum depinde și ce înseamnă mult pentru că poate să fie întotdeauna măsuri d-astea coercitive pe care nu toată lumea poate să le susțină”, spune un constănțean.

E o idee bună. Cine greșește, să plătească. E cel mai bine așa”, menționează un alt constănțean.

Dacă veți produce accidente rutiere cu victime, pe lângă eventualele consecințe penale, veți scoate din buzunar o sumă mult mai mare atunci când veți plăti următoarea poliță RCA.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a publicat un proiect prin care se schimbă modalitatea de calcul a polițelor RCA.

Da, într-adevăr se anunță niște scumpiri în ceea ce privește polița RCA. Proiectul în dezbatere propune modificarea sistemului bonus-malus. Adică, astfel, șoferii care provoacă accidente soldate cu victime vor fi penalizați cu patru clase de bonus-malus, nu cu două cum era până acum. Acest fapt echivalează cu o creștere de 40% a costului RCA”, Daniela Vasile, broker asigurări auto.

Analiștii financiari spun că cele mai multe asigurări din România se încheie pe o perioadă scurtă, de o lună sau trei luni, asta pentru că, în general, oamenii nu au bani să plătească prețul integral cerut pe un an de zile. Aceste asigurări însă, nu acoperă costurile accidentelor cu victime.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233