dobroge.tv

Live

Orori la un spital COVID: pacienți tratați într-un chioșc fast-food și morți băgați în sicrie de față cu bolnavii

Orori la un spital COVID: pacienți tratați într-un chioșc fast-food și morți băgați în sicrie de față cu bolnavii
03 decembrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Conducerea celui mai mare spital cu pacienți COVID din județul Sibiu a fost preluată de militari. Aceștia au dezvăluit ororile la care erau supuși pacienții internați în unitatea medicală. Aceștia erau ținuți într-un fost chioșc de tip fast-food, fără toaletă, iar persoanele decedate erau băgate în sicrie de față cu bolnavii care așteptau să fie internați, scrie Digi24.

Noul director al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, colonelul Constantin Vlase, a declarat joi, 3 decembrie, pentru Agerpres, că prima decizie a fost să mute pacienţii care au stat şi câteva zile într-un chioşc fast-food, fără toaletă şi baie, prevăzut doar cu radiatoare băgate în prize, în clădirea administrativă a spitalului, în sala sindicală, care a fost transformată în salon.

În momentul de faţă chioşcul din faţa Unității Primiri Urgențe nu mai este destinat managementului pacienţilor COVID-19. Acesta va fi reamenajat, utilizarea sa ulterioară urmând a fi decisă în funcţie de necesităţi. Chioşcul a fost o soluţie temporară de urgenţă utilizată în contextul creşterii numărului de pacienţi. Deoarece nu oferea condiţii normale de asistenţă medicală pacienţilor şi nici condiţii optime de muncă pentru personalul medical, au fost făcute demersurile pentru mutarea activităţii medicale în sala sindicală a SCJU, unde au fost amenajate 12 paturi pentru pacienţii COVID pozitiv, unde pacienţii au un grup sanitar propriu. În spaţiul rămas liber se vor mai desfăşura doar activităţi de recoltare a testului COVID, dacă condiţiile de supraaglomerare a UPU vor impune acest lucru", a explicat colonelul Constantin Vlase, conform sursei citate.

Fostul chioșc fast-food a devenit salon în momentul în care numărul pacienților infectați cu SARS-CoV-2 a crescut și nu au mai fost paturi disponibile. Aici au fost găzduiți pacienţi infectaţi şi timp de cinci zile. Unii pacienţi au fost nevoiţi să aştepte ore în şir în acel chioşc, chiar stând doar pe un scaun, din lipsă de paturi libere în secţiile spitalelor din Sibiu, menționează sursa citată.

De asemenea, noua conducere a decis să mute containerele destinate pacienților decedați în curtea morgii spitalului. Astfel, angajații de la pompe funebre, nu mai sunt nevoiți să așeze corpurile în sicrie de față cu pacienții ce așteptau să fie internați.

Containerele destinate decedaţilor COVID-19 reprezintă o capacitate suplimentară necesară gestionării unei situaţii de criză şi au fost relocate, având în vedere optimizarea procesului de predare către aparţinători”, a explicat directorul militar al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, medicul Constantin Vlase, conform sursei citate.


Sursă foto: Wikimapia

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233