Organizaţia Mondială a Sănătăţii: Noi recomandări cu privire la purtarea măștilor de protecție

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a publicat un nou set de recomandări de purtare a măștilor de protecție. Printre acestea se numără purtarea măștilor în instituţiile de îngrijire a sănătăţii şi în locurile închise care nu dispun de o aerisire adecvată.
De această dată, „principalele schimbări (...) sunt o mai largă folosire a măştilor în instituţiile de îngrijire a sănătăţii şi precizări cu privire la folosirea măştilor nemedicale de către marele public”, a anunţat miercuri, 2 decembrie, OMS.
Noile recomandări se aplică în zone în care există un cluster sau o transmitere comunitară a virusului SARS-CoV-2, care cauzează COVID-19.
În aceste circumstanţe, „OMS sfătuieşte marele public să poarte o mască nemedicală în interior (de exemplu în magazine, locuri de muncă împărtăşite, şcoli) sau afară, atunci când o distanţare fizică de cel puţin un metru nu poate fi respectată”.
OMS precizează că, „în interior, dacă aerisirea nu este considerată adecvată, sfătuieşte marele public să poarte o mască nemedicală, indiferent dacă poate fi respectată sau nu o distanţă fizică de cel puţin un metru”.
De asemnea, agenţia ONU recomandă să nu se folosească măşti cu valve care - la fel ca vizierele transparente - protejează mult mai puţin decât măştile clasice şi să nu se poarte mască în timpul unei activităţi fizice intense.
Experţi din cadrul Organizaţiei îndeamnă totodată la cea mai largă utilizare a măştii de protecţie în instituţiile de îngrijirie de sănătate, mai ales în regiunile în care există clustere sau în care există o transmitere comunitară.
În aceste cazuri, OMS recomandă „purtarea măştii de către toţi (membrii personalului, pacienţi, vizitatori, prestatori de servicii şi ceilalţi) în cadrul instituţiei de sănătate (inclusiv la nivelul îngrijirilor primare, secundare şi terţiare, îngrijirilor în ambulatoriu şi în instituţiile de îngrijiri de sănătate de lungă durată)”.
Purtatea măştii este recomandată, de asemenea, pacienţilor spitalizaţi, atunci când nu poate fi respectată o distanţă fizică de cel puţin un metru, sau atunci când pacienţii se află în afara zonei de îngrijire.
Sursă foto: Anadolu Agency
Eveniment
Social
Externe
Sănătate
Educație

Activități preventive pentru sărbători în siguranță
.jpg)
Autoritățile constănțene colaborează pentru introducerea Trenului Metropolitan
_1024x768.jpg)
CONSTANȚA. Sprijin pentru persoanele vulnerabile
Aditivii „îndulcesc” cozonacul: peste 20 de sortimente cu rețete îndoielnice în magazinele mari
Trafic fluidizat în zona Cimitirului Central
Spitalul „Sf. Apostol Andrei” Constanța funcționează normal în perioada sărbătorilor pascale
Se oprește apa în localitățile Hârșova și Ciobanu
Mai multe


DESPRE GRIJILE VIEȚII


DE LA MOARTE LA VIAȚĂ


IUBIREA CARE UCIDE


APOSTOLIA MILENIULUI III


PUTEREA CRUCII


URMAREA LUI HRISTOS

