dobroge.tv

Live

CONSTANŢA. Unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri români, a murit de Covid-19! Corneliu Idu i-a sprijinit în carieră pe Simona Halep şi Horia Tecău

CONSTANŢA. Unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri români, a murit de Covid-19! Corneliu Idu i-a sprijinit în carieră pe Simona Halep şi Horia Tecău
01 decembrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Un om important de afaceri din Constanţa a fost răpus de coronavirus. Corneliu Idu a murit în această dimineaţă, el fiind internat de trei zile în spital. 

Corneliu Idu avea 70 ani, fiind născut în anul 1950, la Tuzla. Locuia în Eforie, oraş unde făcuse liceul, apoi urmase Institutul de Marină Mircea cel Bătrân din Constanţa (actuala Academie Navală).  Era căsătorit cu Ştefana, medic şi fostă jucătoare de volei, cu care avea doi copii, un fiu şi o fiică, şi nepoţi. A navigat pe cargouri, era comandant de navă, iar în anii '80 a fost reprezentantul IEFM Navrom (Întreprinderea de Exploatarea a Flotei Maritime - Navrom) la Istanbul, unde a stat până în 1990, scrie adevarul.ro.

Corneliu Idu a revenit în ţară, unde a fost numit director la Navrom şi apoi la Romline, perioadă pentru care a fost ulterior cercetat în dosarul Flota. A intrat în mediul privat de afaceri, în transporturi navale, înfiinţând o serie de companii precum Idu Shipping, Octogon etc. Deţinea, printre altele, compania Comvex, cel mai mare operator de minereuri vrac de la Marea Neagră. 

 Influentul om de afaceri, fost jucător de handbal, este cel care i-a sprijinit în carieră pe campionii la tenis Simona Halep şi Horia Tecău, iar arena sa Tenis Club Idu din Mamaia găzduia competiţii internaţionale. 

Revista Forbes, care l-a inclus în Topul celor mai bogaţi români, scria că Idu este cunoscut în Constanţa ca „un om afaceri important din punct de vedere financiar“ care „îşi propusese să pună pe picioare cel mai mare terminal de gaz petrolier lichefiat (GPL) de la Marea Neagră“. 

Corneliu Idu inaugurase la începutul lui octombrie 2019 cel mai modern şi cel mai mare siloz de la Marea Neagră şi Marea Mediterană. Silozul este situat în Dana 80 a Portului Constanţa. Investiţia totală a fost de 50 milioane euro. „Practic este singurul terminal de cereale independent, celelalte aparţinând marilor traderi", după cum a declarat presei economice Corneliu Idu. 

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233