Drama familiei unui fost polițist mort de COVID: „A fost tratat ca un animal. A murit pur şi simplu de frică. De frică a făcut stop cardio-respirator”
Coronavirus face din ce în ce mai multe victime în întreaga lume. Și în România, tot mai multe familii sunt destrămate din cauza acestuia. Durerea celor dragi este cu atât mai mare atunci când simt că nu s-au făcut suficiente eforturi pentru salvarea persoanelor infectate. Este cazul soției unui fost polițist care trage semnale de alarmă cu privire la modul în care sunt tratați bolnavii în spitalele din Vâlcea.
Nicolae Zăuleţ lucrase în cadrul Poliţiei Municipiului Râmnicu Vâlcea până în momentul în care a suferit un accident vascular și a fost nevoit să se pensioneze. La cei 58 de ani ai lui, boala era ținută sub control prin tratament, transmite familia, citată de Adevărul.
Acesta a fost internat pe 14 noiembrie în Secția de Terapie Intensivă, iar următoarea zi a fost mutat la Secția de Boli Infecțioase, de unde a ajuns înapoi la ATI, unde a și decedat, o săptămână mai târziu.
Anișoara Zăuleț, a declarat pentru postul de televiziune local Antena3 Vâlcea că soțul ei a făcut diabet pe sistem nervos, în spital: „L-au dus la Spitalul nr. 2 (parte a Spitalului Judeţean Vâlcea - n.r.), l-au băgat într-un salon şi acolo l-au uitat. Am vorbit şi spunea că nu se duce nimeni la el. Că nu se poate descurca nici să-şi pună o cană cu apă. Am sunat la cabinet, l-au dus înapoi la Spitalul nr. 1. L-au băgat pe oxigen, l-au pus pe tratament (...) Pe sistem nervos, a făcut diabet zaharat galopant. Avusese un accident vascular, dar nu reprezenta o problemă, pentru că era pe tratament, era liniştit. S-a agitat foarte mult, a intrat în panică de ceea ce a văzut acolo”, susţine soţia.
Îndurerată, soția mai spune că nu a mai putut lua legătura cu bărbatul după ce acesta a avut un atac de panică: „Când ne-a sunat de la spital, a strigat în gura mare: «Veniţi şi mă luaţi, că ăştia mă omoară aici»”. I s-a luat telefonul, iar personalul a refuzat să mai facă legătura între pacient şi familie: „Nu vreţi să ştiţi cum ne-au vorbit... o doamnă asistentă ne-a vorbit atât de urât... nu ne lăsa să vorbim cu el la telefon. Nu ni-l dădeau, spuneau că nu poate vorbi. Măcar două cuvinţele, ca să ştie că suntem alături de el şi nu e singur. Nu a fost ultimul om! Şi chiar dacă ar fi fost, şi tot trebuia tratat omeneşte”, consideră Anişoara Zăuleţ.
Starea de sănătate a bărbatului se înrăutățea pe zi ce trece însă, familia a fost informată târziu despre aceste aspecte: „Nu ştiu când a făcut pneumonie. Dumnealor (cadrele medico-sanitare - n.r.) sunt îmbrăcate în echipamente de protecţie, iar bolnavii dezbrăcaţi. Automat, cred că a răcit foarte mult acolo. Nu avea alte probleme. A fost tratat ca un animal. A murit pur şi simplu de frică. De frică a făcut stop cardio-respirator. Nu mai suporta zgomotul şi cred că nici cum se purtau cu el”, mai spune femeia.
După apariția subiectului în presă, conducerea unității medicale a negat toate acuzațiile făcute de familia pacientului. Mai mult decât atât, medicii susțin că au fost respectate toate procedurile și s-a făcut tot ce era posibil pentru salvarea vieții bărbatului. Aceștia afirmă că pneumonia severă a bărbatului a fost generată de infectarea cu SARS-CoV-2.
Sursă foto: Libertatea