dobroge.tv

Live

IPJ Constanța: „Vom fi prezenţi şi în zona Mănăstirii Sfântului Andrei pentru a urmări dacă se respectă aceste prevederi legale”

IPJ Constanța: „Vom fi prezenţi şi în zona Mănăstirii Sfântului Andrei pentru a urmări dacă se respectă aceste prevederi legale”
26 noiembrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Poliţia Judeţeană Constanţa a anunţat prin intermediul unei conferințe de presă ce a avut loc joi, 26 noiembrie, că poliţiştii vor fi prezenţi, luni, 30 noiembrie, în zona Mănăstirii Peştera Sfântului Apostol Andrei pentru a urmări dacă se respectă prevederile legale. Această măsură vine ca urmare a faptului că, la manifestarea religioasă pot participa doar cei care locuiesc în comuna Ion Corvin.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Constanţa, Andreea Iliescu, a precizat ce măsuri vor fi luate pentru a nu se crea haos şi aglomeraţie la manifestările prilejuite de sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei.

Suntem la datorie zilnic şi pe data de 30 noiembrie vom fi la datorie. Atât poliţiştii, cât şi jandarmii vor urmări ca normele legale să fie aplicate cu stricteţe, nu vom tolera încălcarea legii şi da, vom fi prezenţi şi în zona Mănăstirii Sfântului Andrei pentru a urmări dacă se respectă aceste prevederi legale în ceea ce priveşte oficierea slujbelor religioase. Nu considerăm că se va forma o aglomerare mare de persoane deoarece, aşa cum este prevăzut în legislaţia actuală, la aceste manifestări religioase pot participa doar oamenii care au domiciliul în localitatea respectivă, vorbind aici despre localitatea Ion Corvin. Celelalte persoane din alte localităţi nu au voie să participe la aceste pelerinaje sau la aceste manifestări. Vom fi la datorie şi vom respecta legea”, a transmis Andreea Iliescu.

Pentru a verifica faptul că oamenii prezenți la slujbă vor fi întradevăr numai cei ce locuiesc în comunia Ion Corvin, aceasta a menționat că vor exista filtre de poliție.

Cu siguranţă vor exista filtre, vom monitoriza activ această situaţie şi nu ne dorim să ajungem în situaţia în care să fim puşi în faţa faptului împlinit că la acea mănăstire se va crea o aglomerare mare de persoane. Suntem încrezători în puterea noastră şi capacitatea noastră de reacţie şi da, vom fi la datorie, vom suplimenta dacă este necesar numărul de efective astfel încât aceste activităţi să se desfăşoare liniştit şi cu participarea strict a persoanelor care au voie să fie acolo”, a menționat putrătorul de cuvânt al IPJ Constanța.


Sursă foto: Doxologia

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233