dobroge.tv

Live

Familia unui pacient mort de COVID-19: „L-au luat şi l-au aruncat în sac ca pe un câine, cu cearșaful pe care l-a avut acolo”

Familia unui pacient mort de COVID-19: „L-au luat şi l-au aruncat în sac ca pe un câine, cu cearșaful pe care l-a avut acolo”
26 noiembrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Familia unui pacient ce a murit infectat cu SARS-CoV-2, reclamă condițiile în care a fost depozitat trupul neînsuflețit, într-un sac, cu tot cu tuburile de oxigen și cu cearșaful de pe pat, în morga mobilă din curtea Spitalului din Lugoj.

Am fost surprins să văd când mi l-a desfăcut să văd că efectiv parcă nici nu l-am mai cunoscut, l-au băga acolo cu tuburile, cu tot ce o avut, l-au luat şi l-au aruncat în sac ca pe un câine şi cearceaful pe care l-a avut acolo, infecţia”, a povestit cumnatul bărbatului decedat, citat de Digi24.

Trupul bărbatului a fost păstrat în remorca frigorifică 14 ore, iar familia a trebuit să plătească 1.200 de lei pentru acest serviciu, scrie Digi 24.

Un câine dacă era schingiut eu cred că societatea civilă sărea şi autorităţile statului. Eu vreau să trag un semnal de alarmă autorităţilor, statului, societăţii civile să luăm atitudine ca aceste lucruri să nu se mai întâmple”, a declarat cumnata bărbatului decedat, potrivit sursei citate.

Rudele au sunat la firma de pompe funebre care administrează morga mobilă pentru a cere explicaţii.

„- Nu-i aveţi depozitaţi în nişte condiţii, aşa, adică nu aruncat?

- În ce condiţii?

- Pus în ceva, o ladă, dar nu aruncat aşa într-o maşină?

- În ce condiţii? În ce ai vrea să-l pui, în tavă, în ce?”, este dialogul purtat de rudele pacientului și reprezentanții firmei de Pompe Funebre ce administra Morga mobilă, conform sursei citate

În urma scandalului managerul Spitalului Lugoj a fost demis.

Ce o să vă promit eu că încerc să fac, dacă tot respectăm protocolul de transfer al pacientului decedat până la container, de acolo ok, cine se va înscrie şi va câştiga o licitaţie, ăla ne va oferi un container şi de acolo este dreptul aparţinătorului să hotărască dumnealui”, a declarat Ionuţ Cocoş, noul manager al Spitalului Municipal Lugoj, conform sursei citate.


Sursă foto: captură Digi 24

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233