dobroge.tv

Live

Raluca Turcan: Schemă de ajutor de stat cu „un buget estimat de 100 de milioane de euro”

Raluca Turcan: Schemă de ajutor de stat cu „un buget estimat de 100 de milioane de euro”
18 noiembrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Viceprim-ministrul Raluca Turcan a anunţat miercuri, 18 noiembrie, că a fost decisă implementarea unei scheme de ajutor de stat în valoare e 100 de milioane de euro, sub forma unor granturi, pentru sectorul cultural. Decizia a fost luată în urma discuţiilor cu reprezentanţi ai domeniului cultural-artistic românesc.

Am făcut o evaluare în piaţă, am discutat cu artişti şi oameni de cultură, am identificat problemele cu care s-au confruntat în această perioadă şi am găsit următoarea soluţie: o schemă de ajutor de stat cu un buget estimat de 100 de milioane de euro. Schema funcţionează sub formă de granturi şi vine să completeze măsurile pe care le-am luat deja în beneficiul celor care activează în acest domeniu”, a declarat Raluca Turcan.

Aceasta a amintit măsurile luate până în prezent de care au beneficiat cei din sectorul cultural-creativ: acces la schema de granturi stabilită prin Ordonanţa 130/2020, microgranturi de 2.000 de euro, granturi de capital de lucru şi de investiţii, şomaj tehnic şi indemnizaţia pentru drepturi de autor.

Memorandumul cu privire la schema de ajutor de stat va fi prezentat miercuri, 18 noiembrie, în şedinţa de Guvern, a mai spus viceprim-ministrul, unde va fi supus dezbaterii, iar de această sumă vor beneficia sectorul independent, organizatorii de evenimente culturale şi festivaluri de muzică, librăriile şi editurile.

Există două tipuri de granturi: microgranturi, cu o valoare fixă de 4.000 de euro, şi granturi variabile, raportate fie la vânzarea de carte din anul 2019 sau la numărul de bilete comercializate în anul 2019, cu un plafon maxim de 800.000 de euro pentru fiecare beneficiar”, a explicat Turcan.

Beneficiarii schemei de ajutor de stat pentru susţinerea sectorului cultural sunt entităţi de drept privat care au avut activitate în ultimii 2 ani în artele spectacolului, artele vizuale, patrimoniu, carte, audiovizual şi educaţie culturală. Pentru a beneficia de acest ajutor, toate entităţile trebuie să se înscrie în Registrul Sectorului Cultural.


Sursă foto: Facebook Raluca Turcan

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233