dobroge.tv

Live

Comunitatea Basarabenilor din Constanța, mobilizare la urna de vot

15 noiembrie 2020
Publicitate

Duminică, 15 noiembrie, basarabenii sunt așteptați la urnele de votare pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale.

La Constanța, la urna amplasată în incinta Universității „Ovidius” de pe bulevardul Mamaia, încă de la primele ore, s-au format cozi. În imaginile primite de Dobrogea TV, se pot observa numărul mare de oameni ce așteaptă să ajungă la urnă. Persoanele dornice să-și exercite dreptul fundamental au așteptat minute bune în fața clădirii.

Până în acest moment, 322 de persoane s-au prezentat la vot. Conform datelor Biroului Electoral, la primul tur al alegerilor s-au prezentat un total de 540 de alegători. Aceștia se așteaptă la o prezență cel puțin egală cu cea de acum două săptămâni.

Din dorința de a fi cât mai reprezentativi și de a-i face pe basarabeni să se simtă cât mai aproape de casă în aceste momente, membrii Comisiei Electorale din Constanța au îmbrăcat costume naționale. Aceștia au dorit să transforme procesul de votare într-o „sărbătoare a democrației și spiritului liber”.

Secția de votare 1/413 din orașul Constanța a întâmpinat în costume națioanale cetățenii care au dorit să își exercite dreptul de a vota în cadrul alegerilor prezidențiale ale Republicii Moldova.

Membrii biroului electoral au spus că și-au dorit foarte mult să fie cât mai reprezentativi și să creeze o atmosferă deosebită pentru toți cetățenii doritori de a participa în cel de-al doilea tur.

Scopul lor principal a fost de a releva spiritul național și ar facilita la constituirea unei tonalități cordiale și scoaterea în evidență a caracterului festiv al exercitării dreptului de a vota. Până la urmă, este frumos să facem din procesul de vot o sărbătoare în tot sensul cuvântului: o sărbătoare a democrației și spiritului liber”, a declarat Vasile Cataraga, membru al Comisiei Electorale, pentru Dobrogea TV.

Secțiile de votare rămân deschise până la ora 21:00.

Reamintim că cei doi candidați din al doilea tur al alegerilor prezidențiale sunt Igor Dodon și Maia Sandu. -- ALEGERI REPUBLICA MOLDOVA. Moldovenii îşi aleg astăzi preşedintele dintre Igor Dodon şi Maia Sandu

De asemenea, Dobrogea TV a prezentat opinia studenților basarabeni din Constanța și dorințele acestora cu privire la Republica Moldova -- Studenții basarabeni din Constanţa au votat schimbarea


Sursă foto/ video: Dobrogea Tv via Vasile Cataraga

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233