dobroge.tv

Live

Cazul gravidei care a murit într-un izolator: iubitul femeii a aflat din presă de moartea celei ce trebuia să îi aducă pe lume copilul

Cazul gravidei care a murit într-un izolator: iubitul femeii a aflat din presă de moartea celei ce trebuia să îi aducă pe lume copilul
14 noiembrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Cazul unei gravide de 36 de ani care a murit într-un izolator la Spitalul de Urgenţă Craiova a revoltat o ţară întreagă. În acest caz, au fost deschise două anchete. Familia este în stare de şoc şi acuză autorităţile de moartea tinerei şi a bebeluşului ei. La 8 ore după decesul gravidei, a venit şi rezultatul testului Covid-19, care era pozitiv.

Potrivit adevarul.ro, Anişoara Ciocoiu avea 36 de ani şi era din localitatea doljeană Perişor. În seara zilei de 12 noiembrie a început să se simtă foarte rău. Tuşea, avea temperatură şi respira greu. Prima dată a ajuns la Spitalul din Băileşti, spital suport Covid. Medicii de aici au sesizat că femeia era în stare gravă şi au transferat-o imediat cu o ambulanţă la Spitalul Filantropia din Craiova, o altă unitate sanitară suport Covid, unde există secţia Obstretică Ginecologie. Dar nici medicii de la Filantropia nu au internat pacienta. Avea nevoie de Terapie Intensivă.

Deşi spitalul dispune de ATI, secţia nu a fost inclusă de către DSP Dolj în protocolul Covid aşa că nu puteau să facă mai mult fiind vorba de un pacient suspect. Conducerea Spitalului Filantropia, tot conform protocolului, a luat legătura cu Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Dolj şi s-a decis transferul gravidei la Spitalul Judeţean de Urgenţă. Acolo unde, însă, se ştia foarte clar că nu există niciun loc disponibil la Terapie Intensivă şi mulţi pacienţi în stare gravă sunt pe lista de aşteptare. Pacienta a ajuns până la urmă la poarta Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova.

„Avand în vedere starea generală gravă si suspiciune cu infecţie SARS-CoV-2 pacienta a fost imediat admisă în aria de izolare specifica UPU unde se iniţiază terapie specifică si se continuă investigarea în scop diagnostic, inclusiv consultul de specialitate şi recoltare probe biologice în vederea identificării infecţiei cu SARS-Cov-2 . În cursul dimineţii, în ciuda stabilizării iniţiale, starea generală se degradează brusc şi survine stopul cardio-respirator. Se iniţiază imediat resuscitare, conform protocolului în vigoare pentru gravide, care se continuă fără rezultat timp de 90 de min. La ora 10:30 se intrerup manevrele de resuscitare si se declara decesul. Rezultatul testului RT-PCR, primit dupa decesul pacientei, a confirmat infectia cu SARS COV2 a gravidei",se arată într-un comunicat al SCJU Craiova, citat de adevarul.ro.

După ce cazul a fost făcut public, au început şi anchetele celor de la DSP Dolj şi ale poliţiştilor din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale Dolj care s-au sesizat din oficiu. În cauză, politiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă şi totodată a fost dispusă efectuarea unei expertize medico-legale în vederea stabilirii cauzei decesului. 

Pacienta era cunoscuta cu hipertensiune arterială, astm bronşic şi obezitate gradul III. Femeia era însărcinată în 38 de săptămâni.

Iubitul tinerei: "Au lăsat-o ca pe un câine în izolator singură"

Cătălin Zăgrean, iubitul tinerei, a povestit, în exclusivitate, pentru Oltenia TV, că a aflat din presă de moartea celei ce trebuia să îi aducă pe lume copilul. Bărbatul susţine că Ana Ciocoiu a fost lăsată nesupravegheată de medicul de gardă, deşi starea acesteia de sănătate era una precară.

“De când o cunosc eu pe ea, de cinci ani, ea în fiecare an a răcit, avea probleme cu căile respiratorii. De trei-patru zile se simţea rău, a sunat la Ambulanţă, au primit-o de la un spital la celălalt, Băileşti – Filantropia – Spitalul Judeţean. Din câte am înţeles, cei de la nr. 1 au omorât-o de fapt. Medicul de gardă ar fi ok dacă ar ieşi public să spună, să îşi ia fapta pentru că ce a făcut el … a băgat-o în pământ cu zile … să explice cum a lăsat-o la izolator singură, fără supraveghere, fiind însărcinată cu tensiune, cu temperatura cu care a ajuns la ei”, susţine bărbatul.

Acesta povesteşte că a aflat de testarea iubitei sale pentru depistarea noului coronavirus. “Au lăsat-o ca pe un câine în izolator singură şi când au ajuns la ea au găsit-o moartă. Cum a murit? A murit în stop cardio-respirator şi acum vor spune că a murit de COVID. Ce rămâne de făcut până la urmă?”, a precizat Cătălin Zăgrean, pentru sursa citată.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233