dobroge.tv

Live

Decizie finală în Dosarul Retrocedărilor: Instanța a respins contestațiile condamnaților

Decizie finală în Dosarul Retrocedărilor: Instanța a respins contestațiile condamnaților
13 noiembrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, alături de Nicușor Constantinescu, Cristi Borcea și restul inculpaților din dosarul Retrocedărilor au contestat hotărârea pronunțată de instanță în februarie 2019. Cu toate acestea, Magistrații Curții Supreme au respins contestația joi, 12 noiembrie. Astfel, dosarul nu se va rejudeca.

În acest dosar, în anul 2019, Radu Mazăre a primit pedeapsa de nouă ani de închisoare cu executare, iar Nicușor Constantinescu și Cristi Borcea au primit cinci ani cu executare.

Respinge, ca nefondate, contestaţiile în anulare formulate de contestatorii condamnaţi Borcea Cristian, Budei Cristina, Barbu Paraschiva, Ghițulescu Bogdan, Dospinescu Daniela Ramona, Mazăre Radu Ştefan, Puşcaşi Carmen, Tudorache Răsvan Mircea, Săvulescu Emil Dragoș, Marica Ion, Ionescu Valentin Gheorghe, Racu Constantin, Ene Daniel, Andrei Aurel Jean, Dima Alin Horațiu, Miron Dan, Puşcaşi Marius, Darie Ruxandra Luminiţa, Giurgiucanu Georgică și Constantinescu Nicușor Daniel împotriva deciziei penale nr.32/A din 7 februarie 2019, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia Penală, în dosarul nr.6536/2/2008. Obligă contestatorii condamnaţi la plata sumei de câte 500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. (…) Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 12 noiembrie 2020”, se arată în încheierea de ședință, citează Focus Press.

Reamintim că în anul 2008, Direcția Națională Anticorupție a trimis în judecată 37 de persoane pentru restituirea şi atribuirea nelegală a unor suprafeţe de teren intravilan din Constanța. Potrivit procurorilor, în perioada 2002-2005, s-a produs retrocedarea ilegală a aproximativ 100 de hectare de teren, iar astfel ar fi fost creat un prejudiciu de 114 milioane de euro în dauna statului, din care 36,16 milioane de euro, în dauna municipiului Constanţa.


Sursă foto: Adevărul

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233