dobroge.tv

Live

Un oraș intră în carantină pentru două săptămâni, începând de luni: „Nu mai vorbim de focar, ci de transmitere comunitară intensă”

Un oraș intră în carantină pentru două săptămâni, începând de luni: „Nu mai vorbim de focar, ci de transmitere comunitară intensă”
13 noiembrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Orașul Sibiu și localitățile Şelimbăr, Tălmaciu şi Cisnădie intră în carantină timp de două săptămâni, începând de luni, 16 noiembrie. Doar magazinele care vând produse esențiale, mâncare pentru animale și farmaciile rămân deschise pe perioada weekend-urilor, a anunțat vineri, 13 noiembrie secretarul de stat Raed Arafat.

Arafat afirmă că situația în care se află municipiul Sibiu și alte localități din județ necesită măsuri suplimentare față de cele luate recent de Guvern. „Având în vedere incidenţa şi faptul că avem în continuare un număr mare de cazuri, astăzi, 13 noiembrie, peste 400 de cazuri, în urma discuţiilor inclusiv cu membrii CJSU s-a decis instituirea măsurii de carantinare a municipiului Sibiu la un loc cu Şelimbăr şi cartierul Arhitecţilor” a anunţat acesta.

Localitățile Tălmaciu şi Cisnădie intră de asemenea în carantină timp de două săptămâni, începând de luni, 16 noiembrie, mai spune secretarul de stat.

Pentru noi, municipiul Sibiu cu incidenţa de 11 la mie, deja nu mai vorbim de focar, vorbim de transmitere comunitară intensă. Asta poate să se ajungă la ea de la nerespectarea regulilor nu de către toată populaţia, de o parte. (...) Măsurile pe care le luăm au două ţinte principale: reducerea mobilităţii neesenţiale şi reducerea contactelor neesenţiale. Asta poate duce la o situaţie mai bună şi la reducerea incidenţei”, a explicat Arafat.

„Suplimentar vom avea măsuri pe durata weekend-ului: închiderea mall-urilor şi magazinelor cu excepţia celor cu produse esenţiale iar această măsură, va începe de această săptămână, restul va începe de luni”, a precizat secretarul de stat din Ministerul de Interne.

Acesta anunță că în perioada de carantină magazinele nu se vor mai închide la ora 21, ci la ora 20. De asemenea, terasele nu vor mai funcționa deloc, magazinele vor primi cel mult o persoană la opt metri pătrați, iar între orele 10 și 13, procurarea de alimente și bunuri necesare va fi rezervată persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani.

Pentru ieşire pe durata perioadei de carantină există excepţii cum ar fi activitatea profesională, asistenţa medicală, cumpărarea materialelor necesare, a alimentelor. Asta se va face e baza de declaraţie pe propria răspundere” a adăugat Arafat.

La sfârşitul celor 14 zile se va face o nouă evaluare asupra situaiţei şi comunicări din partea autorităţilor în acest sens”, a conchis acesta.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233