dobroge.tv

Live

Aproape jumătate din echipajul fregatei „Regina Maria”, confirmat cu COVID-19

Aproape jumătate din echipajul fregatei „Regina Maria”, confirmat cu COVID-19
12 noiembrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Cei 110 militari de pe fregata „Regina Maria”, ce au fost confirmați cu COVID-19 vor fi trimiși la Spitalul Militar, a anunțat Silviu Coșa, prefectul județului Constanța. Echipajul este așteptat să sosească la sfârșitul acestei săptămâni și vor fi evaluați din punct de vedere epidemiologic. Cei cu simptome medii sau grave vor rămâne internaţi, iar ceilalţi vor merge acasă şi vor fi monitorizaţi de medicul de familie.

Fregata „Regina Maria”, cu un echipaj alcătuit din 240 de militari, este comandată de comandorul Victor Durea.

Prefectul Silviu Coşa a declarat, miercuri, 11 noiembrie, că un întreg pavilion al Spitalului Militar Constanța a fost golit pentru marinarii de pe fregată. Această decizie a fost luată pentru a nu se încărca spitalele COVID din județ.

„Fregata este în marş spre Portul Constanţa. S-a luat legătura deja cu domnul doctor Trană (n.r. - comandantul Spitalului Militar Constanţa), toţi cei de la bordul fregatei – 110, care au fost depistaţi pozitiv urmare a testelor efectuate în Turcia vor fi cazaţi la Spitalul Militar, nu pe partea aceea modulară care are destinaţia civilă, ci chiar la Spitalul Militar. S-a golit un pavilion, s-a înfiinţat o secţie pentru ei astfel încât să nu încarce spitalele care deja erau COVID. Acolo ei vor fi evaluaţi şi triaţi din punct de vedere epidemiologic şi în funcţie de aceasta cei cu simptome medii sau grave - până acum nu este niciunul de acest fel - vor rămâne în spital. Ceilalţi vor putea să urmeze procedura generală pentru un suspect de COVID, respectiv se vor duce la domiciliu unde vor intra în monitorizarea medicului de familie. Pentru cei care nu vor să se deplaseze la domiciliu, din ceea ce ştim până în momentul de faţă, Ministerul Apărării va face demersurile necesare pentru cazarea lor într-un spaţiu”, a afirmat prefectul Silviu Coşa, citat de News.ro.

Reamintim că Ministerul Apărării Naţionale a transmis, marţi 10 noiembrie, că fregata „Regina Maria”, aflată într-o misiune NATO, revine la Constanţa după ce rezultatele analizelor „au confirmat un procent semnificativ de militari infectaţi cu noul coronavirus”.

Medicul de la bord a aplicat imediat procedurile operaţionale standard pentru astfel de situaţii, cei doi militari, un soldat profesionist şi un maistru militar, fiind izolaţi şi primind îngrijirile medicale specifice. Ulterior, aceştia au fost repatriaţi, în cursul zilei de 8 noiembrie, din teatrul de operaţii maritim cu o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române. Ei au fost internaţi în facilităţile medicale ale MApN – unul fiind confirmat pozitiv la testarea COVID-19 şi internat în Spitalul Medical Mobil ROL 2, de la Otopeni, iar celălalt, cu rezultat negativ la testarea pentru infecţia cu SARS CoV-2, la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central din Bucureşti”, preciza MApN.

Luni, 9 noiembrie, tot echipajul fregatei „Regina Maria” a fost retestat (RT-PCR) pentru depistarea altor posibile cazuri de militari infectaţi cu noul coronavirus, iar la bordul navei au fost dezinfectate toate spaţiile interioare şi au fost pregătite încăperi speciale pentru izolarea şi tratarea cazurilor asimptomatice sau a celor cu forme uşoare de manifestare a bolii.


Sursă foto: Romanian Military

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233