dobroge.tv

Live

Declarația pe proprie răspundere, valabilă numai în original

Declarația pe proprie răspundere, valabilă numai în original
11 noiembrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Pentru a te deplasa în intervalul orar 23:00-05:00, este nevoie de un motiv întemeiat și o declarație pe proprie răspundere. Autoritățile atrag atenția că, pentru ca aceasta să fie valabilă, este necesar să fie semnată de mână sau cu o semnătură electronică.

Dacă inițial se accepta completarea și semnarea declarațiilor cu ajutorul aplicațiilor de pe dispozitivele mobile, acum acestea nu mai sunt recunoscute de autorități. Motivul este că, titularul respectivului document nu poate fi tras la răspundere în cazul în care nu respectă cele declarate.

Aducem în discuţie situaţia declaraţiilor pe proprie răspundere care sunt semnate în mod direct pe telefonul mobil şi care din acest motiv nu pot angrena răspunderea penală a persoanelor care le utilizează, în cazul în care se constată ulterior că acestea sunt false, deoarece, la acest moment, în legislaţie nu este prevăzută altă modalitate de autentificare a documentelor de către persoanele fizice, decât prin semnătură olografă”, susţin reprezentanţii Sindicatului Europol într-o postare, citată de Adevărul.

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a pus inițial la dispoziție o platformă pentru reslizarea electronică a declarației pe proprie răspundere, care includea și posibilitatea de a semna în mod electronic. Ulterior, din cauza legislaţiei care cere ca un document să fie semnat olograf sau electronic autorizat, respectivul spaţiu a fost eliminat, au declarat surse din STS pentru sursa citată.

Avocatul Adrian Cuculis susţine că, din punct de vedere legal, nu se va mai putea prezenta această declaraţie pe telefon, după ce am fotografiat originalul, aşa cum era permis în primăvară. „Este vorba de o semnătură olografă realizată pe un sistem electronic neomologat. Nu este o dovadă scrisă, dacă avem în vedere ce se spune în legislaţie. Drept urmare, persoana care prezintă în acest format documentul este pasibilă de amendă”, a mai precizat Adrian Cuculis pentru sursa citată.

Cei care sunt prinşi pe stradă în intervalul menţionat mai sus şi care prezintă la control o declaraţie completată şi semnată pe telefonul mobil sau o fotografie a acesteia riscă amenzi cuprinse între 500 lei şi 2.500 de lei.


Sursă foto: Play Tech

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233