Rezultate pentru eticheta "viroze"
A început sezonul virozelor: medicii de familie îi sfătuiesc pe părinți să fie foarte atenți la simptomele celor mici
A început sezonul virozelor respiratorii. La cabinetele medicilor de familie și în unitățile spitalicești din municipiu se prezintă zilnic zeci de părinți cu copii bolnavi. Unii au primit tratament pentru răceală, alții au fost nevoiți fie să se interneze, fie să stea în carantină două săptămâni. Și asta pentru că, în urma analizelor, aceștia au fost confirmați cu COVID-19. Cele două boli pot fi confundate foarte ușor pentru că simptomele sunt asemănătoare: tuse, strănut, dureri musculare și febră. Doctorii trag din nou un semnal de alarmă.
Infecțiile respiratorii, din ce în ce mai frecvente: „S-a constatat această creștere, brusc, după ce am renunțat la măști”
Relaxarea măsurilor din ultima perioadă a fost primită cu bucurie de oameni. Totuși există și un revers al medaliei. Renunțarea parțială la măsurile anti-COVID, cum ar fi masca de protecție și desfășurarea activităților cu public, au făcut ca numărul infecțiilor respiratorii să crească. Medicii spun că și sezonul cald contribuie la răspândirea virozelor. Trecerea bruscă de la temperaturi scăzute la căldura de afară îi afectează în special pe cei cu imunitate scăzută.
Măsurile de relaxare au fost așteptate cu sufletul la gură de toată lumea. Masca de protecție, dezinfectanții și distanțarea fizică au devenit parte din viața noastră de mai bine de un an de zile. După 1 iunie, însă se pare că unele reguli au început să fie uitate. Dornici de a reveni la normal cât mai repede, constănțenii s-au înghesuit în piețe, iar masca de protecție a devenit de domeniul trecutului.
Atenție la simptomele de boală ale copiilor: odată cu redeschiderea școlilor, riscul de infectare cu diverse viroze crește
Părinții trebuie să fie zilnic atenți la cel mai mic semn de boală al copiilor. Elevii pot veni de la școală cu anumite simptome specifice COVID-19, iar dacă au una sau mai multe astfel de manifestări de boală, atunci părinții trebuie să sune medicul de familie. Specialiștii recomandă ca adulții să administreze celor mici tratament doar după ce consultă cu acesta.