dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "verzi"

Iarbă netunsă, copaci netoaletați și tufișuri stufoase. Așa arată în acest moment o mare parte a orașului nostru. Vegetația sălbatică pare că a invadat orașul, iar oamenii se plâng că în unele zone „înoată” printre buruieni. Autoritățile cunosc problema și spun că situația este una temporară. Angajații Confort Urban sunt depășiți numeric și lucrează cât pot.

Un nou sezon, noi episoade de nepăsare. De când vremea s-a îmbunătățit, au reapărut trotinetele electrice în oraș, dar și problemele. Unii constănțeni aleg să abandoneze aceste vehicule la întâmplare. Le găsim peste tot: fie pe spațiile verzi sau în stațiile de autobuz, fie pe locurile de parcare sau în gardul viu. Cei care le lasă pe unde apucă riscă să fie sancționați, potrivit unui regulament al municipalității. Chiar și așa, până în acest moment nu a fost aplicată nicio amendă.

Spațiile verzi din România, și așa insuficiente, sunt în pericol! Mai multe modificări aduse legislației ar putea permite construirea pe spațiile verzi private. Iar parcurile și grădinile istorice sau scuarurile nu ar mai face parte din categoria spațiilor verzi. Cu alte cuvinte, nu mai beneficiază de protecție legislativă. În Constanța, oamenii nu văd cu ochi buni aceste modificări. Pentru ca legea să intre în vigoare trebuie să fie promulgată de președintele țării Klaus Iohannis.

Aproximativ 17 metri pătrați de spațiu verde amenajat ar avea fiecare locuitor al municipiului Constanța. Asta dacă ar fi să ne raportăm la informațiile publice oferite de municipalitate. În schimb, o analiză a Comisiei Europene din 2019, arată ca suprafață este de 3 ori mai mică pe cap de locuitor. Spațiile și arborii din oraș au fost inventariați și pot fi văzuți în Registrul Spațiilor Verzi, ce acum se află în consultare publică. Constănțenii sunt invitați să își transmită opiniile.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233