dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "varstnici"

Cei șase vârstnici care au ajuns de la un cămin de bătrâni din Eforie Sud la Spitalul Județean s-ar fi intoxicat din cauza neglijenței personalului. Autoritățile sanitare spun că asistenta medicală nu ar fi diluat soluția și ar fi aplicat-o în camerele oamenilor fără să țină cont de reguli. Nici nu ar fi avut cum să le respecte deoarece șefa centrului nu a instruit angajații. Ar fi neglijat activitatea căminului din Eforie Sud pentru că obținuse o licență pentru un centru mai mare.

Încă nu am scăpat de gripă sau viroză. Avem din ce în ce mai puține cazuri, însă chiar și așa, în continuare, cei mai afectați rămân copiii. La Spitalul Județean de Urgență Constanța, în doar o săptămână, din 62 de pacienți cu viroză, 35 dintre aceștia sunt minori și au fost internați pe secția de Pediatrie. Însă, Spitalul de Boli Infecțioase a fost „cap de afiș” atunci când vine vorba de numărul persoanelor internate. În ceea ce privește vaccinarea antigripală, cei cu vârste de peste 65 de ani se pare că au fost mai responsabili.

Cine îmi va aduce un pahar cu apă la bătrânețe? Aceasta este una dintre întrebările pe care fiecare dintre noi și le-a pus măcar o dată în viață, cu speranța că rolul îi va reveni unei persoane dragi. Pentru mulți vârstnici însă, în locul acelei persoane nu mai este nimeni acum, astfel că ajung să trăiască la mila celor din jur. Statul încearcă să vină cu soluții pentru astfel de situații și pune la dispoziție, în limita posibilităților, îngrijitori de bătrâni la domiciliu. Cu ajutorul acestora, vârstnicii au parte de ajutor în casă, li se face curățenie, li se pregătește masa și, cel mai important, au cu cine socializa.

Durerile de cap, amețelile și stările de vomă sunt doar câteva dintre simptomele insolației. Deși periculos, soarele nu pare să-i intimideze pe oamenii aflați pe stradă la orele amiezii. Medicii recomandă să ne ferim de razele puternice ale soarelui și pe cât posibil să stăm în case atunci când temperaturile ating pragul caniculei.

Bătrânilor din Constanța le este dor de cluburile de pensionari. Pavilioanele de vară din parcuri au fost închise ca măsură a limitării răspândirii virusului și nu funcționează nici până în prezent, deși activitățile economice, culturale și altele de petrecere a timpului liber au fost reluate. Vârstnicii sunt supărați că nu au acces în locul lor preferat de relaxare și socializare și le cer autorităților să îl reactiveze.

De aproape un an de zile am încercat, cu toții, să ne adaptăm la o nouă viață. Ne-au lipsit prietenii, activitățile și ieșirile cu cei dragi. Dincolo de neplăcerea cauzată de statul în casă, specialiștii spun că lipsa socializării poate duce la stări de tristețe, anxietate și chiar depresie. Adolescenții și bătrânii sunt cei mai afectați.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233