Rezultate pentru eticheta "traseu"
Constanța, casă pentru ucraineni. O echipă Dobrogea TV a făcut traseul unui refugiat la malul mării: cazare, mâncare, obiecte necesare și analize, toate gratuit
Cazare în hoteluri sau la oameni acasă, mâncare caldă, haine groase și servicii medicale. Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile pe care constănțenii le oferă cetățenilor din Ucraina și cel mai important, totul este gratuit. O echipă Dobrogea TV a făcut traseul unui refugiat din momentul în care acesta ajunge în Constanța. Vă prezentăm în continuare unde poate el să stea, unde ar putea mânca o masă caldă, dar și unde poate primi consultații medicale.
La blocul ars de la Constanța, specialiştii în incendii, poliţiştii şi locatarii rămaşi fără adăpost, fac un du-te-vino continuu. Experţii INSEMEX au fost aduşi de investigatori la faţa locului pentru a realiza o hartă 3D pe computer cu traseul focului. S-au luat probe de laborator, fotografii judiciare şi s-au făcut măsurători - totul sub ochii locatarilor, care au venit și astăzi să întrebe când pot să se întoarcă din nou acasă.
Pe urmele istoriei Constanței: „Am refăcut traseul autorităților române care s-au instaurat în Dobrogea în urmă cu 143 de ani”
Traseul parcurs de autoritățile române care s-au instalat în Constanța în urmă cu 143 de ani, după Unirea Dobrogei cu România a fost astăzi refăcut în zona Peninsulară. În spatele fiecărei clădiri administrative în care aceștia și-au desfășurat activitatea din anul 1878 există câte o poveste istorică. Primul Palat Comunal s-a aflat unde acum este Muzeul de Artă Populară, iar prima biserică creștin ortodoxă a fost cea construită de comunitatea elenă. Din dispozitia primului prefect, la 12 decembrie 1878 a fost constituit și primul consiliu al orașului, iar primul primar a fost Ion Bănescu.