dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "transformat"

Copiii constănțeni au participat la un concurs prin care și-au testat aptitudinile. Timp de câteva săptămâni, cei mici s-au transformat în agricultori și au avut grijă de propria lor plantă. Proiectele au fost prezentate în cadrul concursului „Bobul de muștar” derulat de către Școala și Grădinița "Sfinții Martiri Brâncoveni".

Aceștia au avut ocazia să învețe astăzi tehnicile păstrate și transmise din moși strămoși, totul în cadrul unui proiect care are drept scop păstrarea și transmiterea obiceiurilor, tradițiilor, datinilor și meșteșugurilor populare românești. Ouălele de Paște sunt considerate un simbol al vieții, dar și vedetele de pe masa de sărbători.

Zona din fața Gării CFR ar putea fi modernizată. Mai exact, locul ar urma să fie transformat într-o piață urbană, care va conține locuri de parcare, un pasaj subteran care să facă legătura cu parcul din apropiere, precum și o parcare acoperită pentru autobuze și autocare. Până să devină realitate, constănțenii își pot trimite observațiile despre cum vor să arate piața urbană către primărie, prin email sau poștă, până la data de 14 martie.

Cauciucuri, bucăți de mobilă ori sticle și pet-uri. Acestea sunt doar câteva dintre deșeurile care zac în locul pe unde treceau cândva trenurile de marfă. Vorbim despre zona Pasajului Cumpenei sau „Podul de la Butelii“, cum este cunoscut de constănțeni. Cei care locuiesc în zonă spun că nu își amintesc când a fost ultima dată igienizat acel loc. Pe de altă parte acele deșeuri au apărut acolo aruncate de oameni care au confundat coșurile de gunoi cu zona respectivă.

Bucăți de fier ieșite din pământ, gropi și mult praf. Așa arată strada Ștefan cel Mare din orașul Constanța. Deși se lucrează de luni bune, constănțenii spun că nu văd nicio schimbare, ba din contra, e din ce în ce mai rău. Autoritățile locale se apără și afirmă că întârzierile sunt motivate și au dat ca termen de finalizare luna noiembrie.

Tunelul care se află în Parcul Tăbăcărie și prin care trecea odată trenulețul plin cu turiști a ajuns acum un focar de infecție. Aici și-au făcut casă mai mulți oameni ai străzii. Este plin de gunoaie, iar mirosul din zona lui este insuportabil. Unii părinți susțin că tunelul este și un pericol pentru copii. Nu de puține ori, tinerii merg dintr-un capăt într-altul din curiozitate. Însă, imaginile sunt greu de privit. Cei care obișnuiesc să se plimbe prin parc spun că autoritățile ar trebuie să ia măsuri, deoarece siguranța copiilor poate fi pusă în pericol.

Plaja Neversea s-a transformat într-un oraș în miniatură. Organizatorii le-au pus la dispoziție participanților tot ce au nevoie ca să nu trebuiască să părăsească zona de festival și să piardă vreo clipă de distracție. Constănțenii și turiștii se pot delecta cu pizza, paste, burgeri, fructe de mare, clătite sau înghețată. Ba chiar se pot pregăti din cap până în picioare chiar la fața locului, de la păr, make-up și haine. Pentru toate aceste servicii însă, trebuie să scoatem câteva zeci, chiar sute de lei din buzunar.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233