Rezultate pentru eticheta "tehnic"
Sute de constănțeni au îndurat vremea capricioasă pentru a vedea parada militară de Ziua Națională a României. Militarii și mașinile de tehnică de luptă i-au impresionat pe cei mici

Ziua României a fost sărbătorită și la Constanța. 500 de militari alături de 70 de mașini și tehnică de luptă au defilat pe Bulevardul Tomis într-o paradă organizată cu ocazia zilei de 1 Decembrie. Au fost urmăriți de pe margine de câteva sute de constănțeni. Aceștia au îndurat vremea capricioasă și gradele scăzute din termometre pentru a putea vedea militarii, blindatele și autospecialele pompierilor, polițiștilor și jandarmilor. Cei mai entuziasmați au fost cei mici care pe tot parcursul paradei au fluturat mândri steagul României.
Artificiile, petardele și pocnitorile pot fi periculoase. Autoritățile atrag atenția: „O singură categorie poate fi comercializată către publicul larg”

Sărbătorile de iarnă se aproprie cu pași repezi. Iar odată cu ele, începem să auzim și zgomotul petardelor și a pocnitorilor cu care mulți dintre noi ne-am obișnuit deja. Însă, pe cât sunt de îndrăgite de unii, pe atât sunt de periculoase. Prin piețe și în magazine, comercianții vând materialele pirotehnice de tot felul. Dar, autoritățile atrag atenția. Nu toate sunt legale, iar pentru comercializarea lor este nevoie de autorizații speciale. În caz contrar, riscați să fiți amendat. Iar sancțiunile nu sunt deloc mici.
Grupul canadian format din 180 de militari piloți și personal tehnic şi-a încheiat misiunea în ţara noastră. ''Aţi contribuit direct la protejarea cerului deasupra României şi a Mării Negre''

Detașamentul piloţilor canadieni, care-au păzit frontiera maritimă a României împreună cu supersonicele MIG 21 şi F-16 ale Forțelor Aeriene Române, a decolat pentru ultima oară de la baza militară Mihail Kogălniceanu. Grupul canadian format din 180 de militari piloți și personal tehnic şi-a încheiat misiunea în ţara noastră. Patrula de poliţie aeriană va fi preluată de Forțele Aeriene Italiene.
„Decizia noastră e luată. Nu putem participa la acest proiect”. Universitatea Maritimă din Constanța nu va fuziona cu Universitatea Politehnica din București

A fost un scandal uriaș astăzi în aula Universității Maritime Constanța! Pe de o parte studenți, foști studenți și profesori care se opun fuziunii cu Politehnica din București și de cealaltă parte conducerea universității constănțene și cea a Politehnicii București. După discuții în contradictoriu, huiduieli, acuze și reproșuri, concluzia este că Universitatea Maritimă din Constanța va rămâne de sine stătătoare.
Universitatea Maritimă Constanța ar urma să fuzioneze cu Politehnica din București și Universitatea din Pitești: ''O parte mică din autonomia noastră de astăzi se pierde''

Universitatea Maritimă Constanța ar urma să fuzioneze cu Politehnica din București și Universitatea din Pitești. Există multe avantaje, spune conducereea unității de învățământ superior. Printre acestea se numără și atragerea unui număr mai mare de studenți. În prezent, aproximativ 3.600 de persoane învață aici. O decizie în acest sens ar urma să fie luată în 30 de zile.