Rezultate pentru eticheta "tatiana"
Înduioșată de bunătatea românilor și de dramele refugiaților, Ludmila plănuiește să scrie o carte, atunci când totul se va termina
Din ce în ce mai mulți cetățeni ucraineni vin la centrul de colectare de la Pavilionul Expozițional din Constanța. Pentru mulți dintre ei, acest loc a devenit un spațiu de aprovizionare. Aici le-am găsit și pe Tatiana și Ludmila. Două tinere mămici care încearcă să rămână puternice pentru copiii lor. Ba mai mult, când totul se va termina, Ludmila spune că va scrie o carte despre dramele refugiaților, dar și despre bunătatea românilor de care au dat dovadă.
A plecat din Ucraina pentru siguranța copiilor. Tatiana i-a luat pe Sergiu și Denis și au venit în România: „Nu am vrut să vadă frica așa cum am văzut-o noi”
Cu strictul necesar în bagaje și de mână cu copiii săi. Așa a venit Tatiana în România, fugind din calea războiului. Pentru ea, Ucraina nu mai este acum casă deși sufletul său va rămâne acolo. Este cazată într-un hotel din Constanța și speră că își va găsi în scurt timp un adăpost pentru cei mici în care să poată sta mai mult timp. Nu știe ce se va întâmpla sau dacă se va mai întoarce în țara sa însă, un lucru este sigur pentru ea: copiii trebuie să fie în siguranță.
Mii de familii au fost destrămate din cauza războiului. Tatiana și Maria și-au luat copiii și au venit în România: acum le sunt și mamă și tată
Războiul aduce pierderi de vieți omenești, răni, pagube materiale, într-un cuvânt, durere. La câțiva kilometri de granița României se petrec orori, iar refugiații ucraineni sunt nevoiți să trăiască adevărate drame. Lasă în urmă persoane dragi, case, agoniseala de-o viață, liniștea și bucuria. De la începutul războiului din Ucraina am aflat povești de viață cutremurătoare. Astăzi le cunoaștem pe Tatiana și Maria.
Ludmila a fugit din calea războiului și a ajuns în Năvodari: „Am văzut aici oameni minunați, iar această descoperire mi-a salvat sufletul”
Ucrainenii au fugit din calea războiului și au căutat adăpost în toate țările vecine. Peste 700 au ajuns și la noi în țară pe la punctul de trecere a frontierei din Isaccea, județul Tulcea. Cu toții au căutat un adăpost în România pentru a se feri de orice pericol. Așa începe și povestea Ludmilei care a lăsat totul în urma sa și a venit în țara noastră unde a fost primită cu brațele deschise de Tatiana, o doamnă din Năvodari. Pentru că arta înseamnă totul pentru ea, și-a împachetat trusa cu pensule și acuarele și a plecat la drum fără să mai privească în urmă. Acum, România îi este casă iar Tatiana familie.