dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "tarife"

Vara care tocmai s-a încheiat a fost una atipică pentru cei mai mulți hotelieri de pe litoralul românesc. Sezonul estival a fost destul de complicat, marcat de provocări generate de războiul din Ucraina și inflație galopantă. Scumpirile în lanț ale produselor și serviciilor au dus la scăderea apetitului românilor pentru vacanțe, excursii și concedii iar asta se traduce printr-o scădere cu 20% a încasărilor față de 2019, anul cel mai bun pe litoral.

Peste 120.000 de turiști sunt așteptați weekend-ul viitor pe litoral. Sărbătoarea Sfintei Marii, dar și vremea bună vor aduce mulți români la malul mării. Majoritatea hotelierilor se bucură de un grad de ocupare aproape de 100% pentru zilele următoare, iar la unele unități de cazare nu se mai găsesc camere de la sfârșitul lunii iunie pentru perioada 13-16 august. Tarifele pornesc de la 250 lei pe noapte pentru stațiunea Mamaia și de la 211 lei pentru sudul litoralului.

Ne apropiem de vârful sezonului estival, iar la unele unități de cazare tarifele s-au majorat deja. Dacă în urmă cu câteva zile pentru o noapte în stațiunea Mamaia am fi plătit aproximativ 350 de lei la un hotel de patru stele, acum turiștii vor scoate din buzunar chiar și 600 de lei. Însă, nu la toate hotelurile au crescut prețurile și asta pentru că unii patroni vor să atragă cât mai mulți clienți, așa că au renunțat la această majorare. De cealaltă parte, agenții de turism susțin că abia ne apropiem de apogeul sezonului, iar până la sfârșitul lunii iulie vor fi creșteri și de 20%.

Din acest weekend au început să crească preţurile pe litoralul românesc. Vor rămâne aşa până în septembrie. Tarifele la cazare s-au majorat deja cu cel puţin 15-20% faţă de ultimele zile ale lunii iunie. Însă, chiar și așa turiștii au venit în concediu la mare. Deși li se pare cam scump, oamenii au găsit soluții astfel încât să facă economie. Mamaia şi Mamaia Nord rămân cele mai scumpe zone iar Costineşti şi Eforie cele mai ieftine.

Vaccinarea antigripală se va putea face în farmacii. Tot acolo se vor realiza și testări de măsurare a glicemiei, iar pacienții bolnavi cronic vor putea fi monitorizați mai ușor. Aceste servicii sunt reglementate printr-un ordin de ministru și vor fi contra-cost, însă deocamdată nu au fost stabilite tarifele. Cert este că oamenii vor să se vaccineze, iar unora li se pare o idee bună să poată face acest lucru în farmacii. Sunt însă și persoane care vor apela în continuare la medicul de familie din motive de siguranță.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233