Rezultate pentru eticheta "studenți"
CONSTANŢA. Noul an universitar bate la ușă, iar studenții sunt în căutarea unei chirii. ''Cea mai scumpă zonă este cea de la campus, undeva la 400 de euro un studio''

Mai este puțin până la deschiderea anului universitar, iar cei mai mulți dintre studenți își caută cazare, pe ultima sută de metri. Prețurile au crescut, iar proprietarii nu lasă nici un leu. Cei mai câștigați au rezervat apartamentele încă din mai, atunci când prețurile erau ceva mici. Agenții imobiliari spun că cele mai căutate zone sunt cele din proximitatea Universității „Ovidius“, cele din jurul restaurantelor și ale punctelor cheie din oraș.
Zi încărcată de emoții pentru studenții Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” care au avut festivitatea de absolvire: „Au fost patru ani minunați”

Zi plină de emoții pentru tinerii absolvenți ai Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” din Constanța. De astăzi, 294 de studenți vor afla ce presupune cu adevărat cariera de marinar militar român. Alături de studenți au fost și familiile, care priveau cu mândrie către moștenitori.
Viitorii studenți, în febra admiterii. Tinerii care și-au depus dosarele în prima sesiune de admitere la facultățile din cadrul Universității Ovidius s-au prezentat pentru a se înmatricula

Peste cinci mii de locuri pentru licență și aproape trei mii de locuri pentru master s-au scos la concurs anul acesta, la Universitatea Ovidius din Constanța. Înscrierea a avut loc exclusiv online, iar înmatriculările se desfășoară fizic. La 11 facultăți admiterea se face pe baza mediei de la Bacalaureat și a unui eseu motivațional, pe când la cele cu profil medical se dă un examen scris, în format fizic. În schimb, Facultatea de Arte, cât și Facultatea de Educație Fizică și Sport își aleg viitori studenți în urma unor probe vocaționale și practice.
Momente emoționante în Portul militar Constanța. Printre lacrimi, dar și în aplauzele familiilor și ale prietenilor, zeci de studenţi au plecat într-un voiaj pe mare cu bricul Mircea

S-au scurs momente emoționante azi dimineață în portul militar Constanța. Nava școală Mircea a plecat într-un nou voiaj pe mare. De data aceasta, va străbate, timp de 28 de zile, patru mări și se va opri în trei țări diferite.
Muncitorii străini, studenții sau elevii, soluția salvatoare pentru patronii de hoteluri sau restaurante de pe litoral. ''Banii îi trimit familiei mele pentru că au rămas în Sri Lanka''

Muncitorii străini, studenții sau elevii sunt soluția salvatoare pentru patronii de hoteluri sau restaurante de pe litoral. Însă, baza cea mai mare o au în cei aduși de peste hotare. Este în continuare criză de angajați, iar agenții economici caută oameni oriunde. Așa că și anul acesta vom avea parte de o „servire exotică” atunci când vor merge în concediu la mare. Cei mai mulți dintre angajați sunt din Asia. La unitățile de cazare sau terase se caută în continuare barmani, ospătari, cameriste sau bucătari.
Tot mai puțini elevi și studenți își doresc un loc de muncă pe litoral. Hotelierii au apelat la angajați străini: „Sunt mulțumiți, sunt și harnici, lucrează”

Sezonul estival se apropie cu pași repezi, iar unii operatorii de pe litoral se tem că nu vor avea suficienți angajați, motiv pentru care aleg să aducă în țara noastră tineri străini pe care să-i integreze într-o echipă. În ultimii ani, cererea din partea românilor a scăzut considerabil, susțin hotelierii și asta pentru că cei mai mulți sunt tentați să plece în alte țări unde veniturile sunt mult mai atractive. Cele mai căutate posturi sunt și în acest an cele de ospătar, barman, bucătar și cameristă, iar salariile pornesc de la 2.500 lei și pot ajunge și la 5.000 lei pe lună.