dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "stimulent"

Lipsa acută de oameni i-a făcut pe hotelieri și pe proprietarii de plaje ori de restaurante să înceapă să caute salariați printre elevi și studenți. Cei din urmă pot munci o normă întreagă iar pentru cei sub 18 ani programul de lucru este de șase ore pe zi, 30 de ore pe săptămână. Patronii care angajează tineri în vacanța de vară, primesc de la stat câte 250 de lei pentru fiecare elev sau student încadrat în muncă. Însă, la nivelul județului Constanța, cel puțin momentan, nu există solicitări în acest sens.

A trecut mai bine de un an și jumătate de când o parte a personalului medical, dar și de la Asistență Socială așteaptă stimulentele de risc. Este vorba de 2.500 de lei, bani care ar fi trebuit să fie acordați pentru cele două luni în care aceștia și-au desfășurat activitatea în condiții de risc pe perioada stării de urgență. Reprezentanții sindicatului SANITAS Constanța spun că această sumă nu a ajuns încă în județul nostru și solicită Guvernului abordarea cu maximă responsabilitate a tuturor problemelor.

Vești bune pentru părinți. Stimulentul de inserție va crește de la 650 de lei la 1.500 pentru cei care vor să se întoarcă mai repede la muncă. Însă nu toată lumea va beneficia de acești bani. Măsura este valabilă doar pentru părintele care vrea să lucreze înainte ca cel mic să împlinească șase luni. Părerile mămicilor din Constanța sunt împărțite. Unele sunt de părere că timpul petrecut cu copilul este mai important decât banii.

Un proiect depus recent în Senat a creat revoltă în rândul polițiștilor. Un stimulent de risc pe care ar urma să îl primească polițiștii locali în contextul pandemiei, i-au făcut pe angajații M.A.I să ia atitudine. În cazul în care nu vor primi și ei acest spor, polițiștii naționali spun că nu vor mai interveni în misiunile care țin de COVID-19. „Să se ocupe Poliția Locală, dacă este recompensată”- spune liderul sindicaliștilor constănțeni.

Protest în sistemul medical în contextul crizei noului coronavirus. Sindicaliștii SANITAS din Constanța și din alte orașe ale țării au intrat ieri în grevă japoneză. Este modul lor de a reacționa, dezamăgiți fiind că nu le-au fost acordate drepturile salariale promise. Sindicaliștii spun că vor continua să protesteze dacă nu ajung la un acord cu autoritățile.

Personalul medical ar putea primi un stimulent de risc de 2.500 de lei. Un astfel de proiect a fost adoptat de Senat. Documentul a primit 130 de voturi „pentru” și 33 „împotrivă”. Printre cei care vor beneficia de acești bani se numără și medicii de familie. De asemenea, proiectul prevede și alocarea de fonduri pentru echipamente medicale.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233