Rezultate pentru eticheta "specii"
„Ar fi pentru prima dată în România”. Operațiune de salvare a unei specii de scoici, la Eforie: „Există niște pompe speciale cu care le vor absorbi de pe fundul mării”
O uriașă operațiune de salvare se pregătește zilele acestea pe litoral. Sute de tone de scoici dintr-o specie prețioasă pentru mediu riscă să fie sufocate de muncitorii care lărgesc plajele, la Eforie Sud. Nisipul adus din larg și depus la mal le-ar îngropa de vii iar marea ar pierde viețuitoare valoroase. Biologii s-au gândit să le culeagă de pe fundul mării cu un aspirator iar apoi le vor reloca în zone din Marea Neagră unde nu există lucrări. După ce plaja va fi gata, vor fi aduse înapoi.
Constanţa va avea un nou Acvariu, cu specii de pești din toate mările și oceanele lumii, dar și din Amazon: „Va fi construit pe ideea de experiență”
Începutul de an a venit cu vești bune pentru turiștii care vor ajunge pe viitor pe litoral. Constanța va avea un acvariu nou, la standarde moderne, la fel ca în țări precum Spania, Germania sau Turcia. Cei care îi vor trece pragul vor putea admira specii de pești din toate mările și oceanele lumii, dar și din Amazon. Suprafața noii clădiri va fi aproape triplă față de cea în care funcționează actualul acvariu.
De la pasiune la un stil de viață. Răzvan și Cristina au în locuința lor peste 200 de acvarii cu sute de specii de pești
De la pasiune la un stil de viață. Acvaristica este un hobby relaxant și care de cele mai multe ori aduce liniște în casa oricărei persoane. Specialiștii spun că doar dacă ne uităm la peștii care înoată într-un acvariu, putem simți cum ne încărcăm cu o energie pozitivă. De aceeași părere sunt și Răzvan și Cristina care au în locuința lor peste 200 de acvarii cu sute de specii. Urmăriți în continuare povestea celor doi, care și-au transformat dragostea pentru pești într-o mică afacere.
Milioane de larve de șalău în lacul Siutghiol: peștele a fost lansat la apă de pescarii sportivi din Constanța
Lacul Siutghiol este mai bogat de luna aceasta cu două milioane de larve de șalău. Peștele a fost lansat la apă de pescarii sportivi din Constanța. În ultimii ani speciile sunt tot mai rare, iar populația este tot mai săracă. Amatorii de pescuit spun că doar câteva exemplare de caras, guvide, babușcă și crap mai prind în undițe.
Pădurea Letea, raiul dintre ape: este singura pădure subtropicală din România, în care se găsesc peste 3.500 de specii de plante și animale
Caii sălbatici, speciile de plante rare şi izul tropical atrag turiştii în fiecare vară în Pădurea Letea, cea mai veche rezervaţie naturală din România. Este situată la aproximativ 30 de km depărtare faţă de Sulina şi cei care vor să ajungă aici o pot face numai pe apă. Localnicii au devenit și ghizi pentru cei care vizitează zona. Ei sunt cei care le povestesc oamenilor, despre istoria pădurii.