Rezultate pentru eticheta "specialisti"
Sesiunea de examene, un stres pentru studenți. Specialiștii vin cu recomandări despre gestionarea emoțiilor din această perioadă

A început sesiunea și studenții spun că a venit cu un stres dublu. O dată pentru că au stat mai mult în casă și au participat la cursuri online ceea ce le-a adus un spor de stres și anxietate și apoi pentru că, așa cum se știe, examenele provoacă o grijă suplimentară. Nu doar studenții spun că sunt solicitați la dublu ci și cadrele didactice. Psihologii spun că situația nu este fără ieșire și că totul se rezolvă dacă tinerii își organizează bine timpul.
Mai puțini bolnavi de COVID în spitalele constănțene. Însă, autoritățile trag un semnal de alarmă: „Nu trebuie să ne liniștim. Pandemia nu a dispărut”

Distanțarea, restricțiile, obligativitatea purtării măștii de protecție dar şi vaccinarea. Sunt doar o parte dintre măsurile care au dus la o scădere a numărului de cazuri confirmate cu virusul SARS-CoV-2. Motiv pentru care, și în spitalele din județul Constanța paturile au început să se elibereze. În acest moment, peste 500 de locuri sunt disponibile în toate unitățile medicale. Însă, autoritățile trag un semnal de alarmă. Acestea susțin că măsurile trebuie respectate în continuare pentru că doar așa vom scăpa de pandemie. Mai mult, spun că, în cazul unui val cinci, spitalele sunt pregătite pentru a primi pacienți.
Astenia de toamnă, tot mai frecventă: pentru a depăși acest fenomen, specialiștii vin cu câteva sfaturi simple

Oboseală, dureri de cap, anxietate şi nervozitate. Sunt doar câteva dintre simptomele cu care se confruntă unii oameni când se schimbă anotimpurile. Modificările climatice, precum venirea ploilor și a frigului, reducerea luminii solare sau integrarea în rutina muncii și diminuarea contactelor cu prietenii sau familia au o singură consecință: astenia de toamnă. Această depresie sezonieră aduce o serie de stări negative oamenilor, spun psihologii. Pentru cei care trec mai greu prin aceste schimbări este recomandată o alimentație echilibrată, sport, dar și multă odihnă.
Ministrul Educației vrea ca toți elevii să fie în bănci, din toamnă. Această propunere nu este privită însă cu ochi buni de toată lumea. Chiar dacă unitățile de învățământ se declară pregătite, reintrarea copiilor în colectivitate încă poate avea urmări grave, mai ales că rata de vaccinare este încă scăzută. Elevii care au probleme medicale, pot opta, totuși pentru învățământul online. Medicii spun și ei că pericolul nu a trecut, iar imunizarea rămâne singura soluție către revenirea la normal.
Unii constănțeni au uitat că masca se poartă obligatoriu în spațiile aglomerate: specialiștii atrag atenția că pericolul încă nu a trecut

Valurile de relaxare i-au făcut pe unii constănțeni să uite că încă suntem în pandemie. Și asta se vede cel mai bine atunci când vine vorba de purtarea măștii de protecție. Chiar dacă încă este obligatorie în spațiile aglomerate sau închise nu toți oamenii o mai poartă. Pentru mulți a devenit opțională, deși specialiștii atrag atenția că pericolul încă nu a trecut. Unii oameni s-au conformat și și-au pus masca de protecție doar la vederea camerei de filmat.