Rezultate pentru eticheta "social"
Proiectul „Tinerii Neet’s”, o șansă la un viitor mai bun pentru tinerii care provin din medii defavorizate sau se confruntă cu probleme familiale

Tinerii care provin din medii defavorizate sau se confruntă cu probleme familiale au acum o șansă la un viitor mai bun. Reprezentanții proiectului „Tinerii Neet’s - O șansă pentru viitor” și-au propus integrarea a 372 de tineri pe piața muncii. Proiectul este finanțat prin fonduri europene.
„Bătrânii nimănui” nu mai sunt singuri. Vârstnicii constănțeni pot beneficia de ajutor din partea îngrijitorilor la domiciliu: care sunt criteriile de selecție

Cine îmi va aduce un pahar cu apă la bătrânețe? Aceasta este una dintre întrebările pe care fiecare dintre noi și le-a pus măcar o dată în viață, cu speranța că rolul îi va reveni unei persoane dragi. Pentru mulți vârstnici însă, în locul acelei persoane nu mai este nimeni acum, astfel că ajung să trăiască la mila celor din jur. Statul încearcă să vină cu soluții pentru astfel de situații și pune la dispoziție, în limita posibilităților, îngrijitori de bătrâni la domiciliu. Cu ajutorul acestora, vârstnicii au parte de ajutor în casă, li se face curățenie, li se pregătește masa și, cel mai important, au cu cine socializa.
Sindicaliștii din sănătate amenință cu proteste. Reprezentanții SANITAS reclamă că sunt în continuare nedreptățiți și discriminați: „Am ajuns undeva la capătul răbdării”

Angajații din sistemul sanitar și asistenții sociali amenință din nou cu proteste. Aceștia reclamă că se simt discriminați, mai ales după ce Federația „Sanitas” a analizat stadiul salarizării din ultimii doi ani, în care ambele sisteme au fost în prima linie a luptei cu virusul SARS-CoV-2.
Meditațiile, foarte costisitoare pentru unii elevi constănțeni. Ei preferă să învețe de pe diverse platforme online

Peste 1.000 de lei. Atât trebuie să scoată lunar din buzunare părinții pentru a-i medita pe copii. Unii dintre ei au nevoie de pregătire suplimentară la mai multe materii, motiv pentru care, săptămânal, pot cheltui până la 300 de lei. Sunt și elevi constănțeni care nu își permit aceste sume de bani și preferă să învețe de pe diverse platforme online. Aici, găsesc numeroase materiale video create de profesori. Sunt mult mai atractive, ușor de accesat și gratuite, spun unii tineri.