Rezultate pentru eticheta "soc"
Constănțenii nu vor mai primi ajutorul social și alocație pentru susținerea familiei. Acestea vor fi înlocuite cu venitul minim de incluziune
Constănțenii nu vor mai primi ajutorul social și alocație pentru susținerea familiei. Aceste ajutoare vor fi înlocuite cu venitul minim de incluziune. Beneficiul se va acorda din ianuarie 2024. Potrivit Legii, acest nou tip de venit – venitul minim de incluziune, reprezintă:
70% dintre profesori spun că elevii lor de etnie romă nu-şi declară identitatea. Principalele motive sunt teama de discriminare şi ruşinea. Asta arată rezultatele unei cercetări online realizate de Asociaţia „Cu Alte Cuvinte”. Și pentru că vor ca și copiii rromi să fie mândri de etnia lor, asociația a lansat prima ediție de poveşti ilustrate bilingve despre patru personalităţi rrome din prezent numită „Bare Rroma”.
Unu din trei copii primește imagini cu conținut sexual pe Internet. Asociația Salvați Copiii trage un semnal de alarmă: „Fenomenul provoacă repercusiuni grave asupra copiilor”
Un copil petrece în medie cel puțin patru ore pe internet, iar trei din zece primesc videoclipuri sau imagini cu un conținut sexual. Sunt date oficiale, prezentate de Salvați Copiii și care arată că, din păcate, prea puțini sunt cei care au curaj să discute cu un adult despre aceste probleme. Organizația își dorește printr-o amplă campanie să stopeze acest fenomen.
Săptămâna Națională a Educației pentru Prevenire HIV. 3.000 de adolescenți, inclusiv din Constanța, vor învăța ce înseamnă infecția cu HIV și cum să o prevină
Avem cele mai multe mame minore, cea mai tânără bunică – de doar 23 de ani, și cea mai mare incidență de cancer de col uterin din Europa, arată datele oficiale. În țara noastră, anual, în jur de 700 de fete sub 15 ani devin mame, iar unul din patru tineri a suferit sau suferă de o boală cu transmitere sexuală. Pentru a învăța cum să preîntâmpine astfel de situații, 3.000 de adolescenți, inclusiv din Constanța, beneficiază în aceste zile de educație medicală de prevenire.
Şcoala Gimnazială nr. 1 din Topalu a obţinut locul întâi la Campionatul Reciclării. ''Cei care ne-au motivat și împins de la spate au fost elevii''
Şcoala Gimnazială nr. 1 din Topalu a obţinut locul întâi la Campionatul Reciclării. În cadrul competiţiei, peste 1.070 de deşeuri reciclabile au fost colectate în mai puțin de patru luni. Este meritul celor 175 de elevi ai unității de învățământ, al localinicilor, dar și al autorităților locale, care au sprijinit activitatea. Premiul cel mare a constant în mai multe panourile fotovoltaice, care astăzi asigură energia electrică pentru întreaga școală.