dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "sistem"

Aglomerație mare la depunerea actelor pentru ajutorul oferit de stat celor care închiriază locuințe ucrainenilor. Unii oameni au venit chiar și de la cinci dimineața pentru a se așeza la coadă. Cu toții au îndurat frigul pentru a primi banii. Au fost constănțeni care au așteptat și două ore pentru a ajunge în față. Vorbim de 50 de lei pentru cazare și 20 de lei pentru hrana zilnică a refugiaților. Oamenii spun că totul ar fi mers mai repede dacă ar fi putut depune actele și online.

Laboratorul hiperbar de la Constanța are în dotare două barocamere cu câte șase și patru locuri, cuplate cu un simulator în care se realizează nivelul de lucru în apă. Aici, scafandrii militari vor putea executa testele de barofuncţie, de oxigen, narcoză şi scufundări profunde. Mai mult, printre altele, vor face și antrenamente pentru salvarea personalului din submarinele avariate. De asemenea, în acest laborator vor găsi toate condițiile necesare unei scufundări la mare adâncime. Acesta a fost achizționat printr-un program cu finanțare europeană.

La Constanța a fost inaugurat cel mai performant Sistem de Scufundare Simulată din Europa. De astăzi, militarii de la Centrul 39 Scafandri se pot antrena la standarde mult mai înalte decât o făceau până acum. În timpul pregătirilor aceștia simulează scufundări de până la 300 de metri. Modernizarea Laboratorului Hiperbar a durat mai mult de doi ani de zile, iar costul se ridică la aproximativ zece milioane de euro, bani de la Ministerul Apărării.

Militarii români din batalionul de rachete s-au antrenat la Mihail Kogalniceanu cu camarazi britanici și americani pe sistemele performante de tragere HiMARS. Rachetele americane intrate recent în dotarea Armatei Române au fost ambarcate în avioane de transport și apoi aranjate în teren, simulând un mediu inamic nesigur și ostil.

Energia regenerabilă reprezintă una dintre cele mai bune soluții pentru viitor, iar în ultima perioadă tot mai mulți constănțeni își doresc să învețe ce presupune acest domeniu. Numai în ultimul an cererile de instalare a panourilor solare au crescut chiar și de cinci ori mai mult. În municipiul Constanța există cursuri specializate pentru doritori. Acestea sunt gratuite, fiind finanțate din fonduri europene.

Locuitorii din Năvodari, orașul rămas fără sistem de termoficare, depun cereri pentru un ajutor financiar din partea primăriei. Până acum au fost depuse peste 200 și au fost soluționate mai mult de jumătate, iar valoarea ajutorului este de 4.000 de lei. Prea puțin, spun unii năvodăreni care s-au văzut nevoiți să își găsească o sursă de încălzire pe timpul iernii. De cealaltă parte, administrația publică locală spune că nu mai era sustenabil să mențină funcțional un sistem de termoficare neperformant.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233