dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "simptome"

A fost declarată epidemie de rujeolă la nivel național, după ce numărul cazurilor au înregistrat o creștere îngrijorătoare, anunță Ministerul Sănătății. Sunt multe internări și în secțiile de pediatrie și de boli infecțioase. În Constanța, însă, autoritățile spun că situația nu este îngrijorătoare. Chiar dacă județul nostru face parte din cele 29 unde s-au înregistrat îmbolnăviri, sunt puține cazuri. La Spitalul de Boli Infecțioase, de pildă, au fost două internări în ultimele luni. Asta nu însemnă că nu trebuie să fim vigilenți. Vaccinarea rămâne prinicpala modalitate de prevenire, iar părinții trebuie să fie atenți la semnele bolii, spun medicii.

Peste 700 de mii de români suferă de hipotiroidism, cea mai frecventă afecțiune a tiroidei. Această afecțiune sau deficitul de hormoni tiroidieni, afectează până la 5% din populația generală. Netratată poate duce la complicații cardiovasculare și tulburări digestive, dereglări emoționale și anxietate, precum și scăderea calității vieții. „Ce știi despre tiroidă? Informează-te!” este numele campaniei organizate de Asociația Pacienților cu Afecțiuni Autoimune, cu ocazia Zilei Mondiale a Tiroidei.

Numărul infecțiilor respiratorii crește și la Constanța. În unitățile sanitare ajung zilnic zeci de pacienți care prezintă simptome severe de gripă și răceală, iar cei mai mulți rămân internați pentru investigații de specialitate. Și cabinetele medicilor de familie sunt suprasolicitate. Doctorii susțin că în perioada următoare se așteaptă la o creștere și mai mare a cazurilor de viroze și gripă mai ales când cei mici se vor întoarce în bănci.

Au fost deja confirmate două cazuri de gripă la nivelul județului Constanța. Vorbim despre doi copii de doi și patru ani. Primul caz este o fetiță care se simte bine, spun medicii. Al doilea caz, a fost confirmat recent. Copilul se află internat la Spitalul de Boli Infecțioase din oraș. În cele două unități medicale se află internați foarte mulți copii, iar medicii atrag atenția părinților să nu îi mai trimită pe cei mici la școală sau grădiniță dacă prezintă deja simptome de boală.

Sezonul ambroziei încă nu s-a terminat. Acesta începe primăvara și, în funcție de vreme, poate dura până în octombrie sau noiembrie. Vremea caldă din ultima perioadă a crescut coșmarul celor alergici. Există și un vaccin împotriva acestei alergii, însă nu este de găsit în farmaciile din România, iar medicamentele antihistaminice sunt și ele deficitare.

Premiul României, Nicolae Ciucă a cerut aplicarea legii în cazul celor care nu igienizează zonele unde crește ambrozia. Aceasta este una dintre cele mai invazive plante din țara noastră. Polenul poate provoca constănțenilor sensibili, crize de strănut, ochi roșii și chiar șoc anafilactic. În municipiul Constanța, municipalitatea a notificat deja nouă proprietari de terenuri. Aceștia au timp până la sfârșitul lunii să igienizeze terenurile.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233