dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "sfaturi"

Carnea de miel este simbolul mesei de Paște, iar pentru cei mai mulți dintre constănțeni, această sărbătoare nu ar fi completă fără o friptură suculentă. Cum să o pregătiți și cât să o țineți la cuptor astfel încât să iasă delicioasă, ne arată chef Adrian Bâzaru.

Stingeți lumina atunci când ieșiți din cameră și scoateți din priză aparatura electronică pe care nu o folosiți. Sunt două dintre lucrurile pe care le putem face pentru a proteja mediul înconjurător dar și pentru a economisi bani. Reduceți la 10 minute timpul petrecut în duș și reparați fiecare robinet vechi din casă pentru a evita risipa de apă, spun specialiștii. Evitați să cumpărați pungi de plastic zi de zi de la piață și alegeți o sacoșă textilă, reutilizabilă. Aceștia sunt doar câțiva pași simpli cu care putem începe de acasă și care ne ajută să trăim mai sustenabil.

În astfel de vremuri, în care combustibilii se scumpesc în permanență, majoritatea șoferilor se confruntă cu o mare dilemă: cum pot reduce consumul de carburant al propriei mașini? Oprirea motorului în timpul staționării, menținerea unei viteze constante, dar și verificarea pneurilor sunt câteva dintre lucrurile pe care le puteți aplica pentru a face economie.

Dacă dragoste nu e, nimic nu e - este premisa după care se ghidează cele mai multe cupluri. Iubirea este o necesitate pentru ființa umană, iar fără aceasta, viața pare marcată de monotonie și tristețe. Ingredientele principale pentru o relație reușită sunt, printre altele: respectul, răbdarea și comunicarea, spun specialiștii. O parte dintre cei care formează un cuplu de ani de zile susțin că iubirea nu poate fi descrisă în cuvinte, ci ea se simte și se trăiește.

Oboseală, dureri de cap, anxietate şi nervozitate. Sunt doar câteva dintre simptomele cu care se confruntă unii oameni când se schimbă anotimpurile. Modificările climatice, precum venirea ploilor și a frigului, reducerea luminii solare sau integrarea în rutina muncii și diminuarea contactelor cu prietenii sau familia au o singură consecință: astenia de toamnă. Această depresie sezonieră aduce o serie de stări negative oamenilor, spun psihologii. Pentru cei care trec mai greu prin aceste schimbări este recomandată o alimentație echilibrată, sport, dar și multă odihnă.

Ploi, furtuni, grindină, dar şi zile călduroase. De aceste fenomene meteorologice avem parte în prima lună de vară. După zile bune de coduri portocalii și galbene de vreme rea, Dobrogea trece la caniculă. Constănțenii recunosc că sunt bulversați, că nu știu cum să se îmbrace potrivit și că aceste schimbări bruște de temperatură le afectează starea de spirit.

Schimbările de anotimp pot afecta grav stările de spirit. Mărirea zilei, intensificarea luminii soarelui și mai ales modificările bruște ale temperaturilor, pot provoca așa-numita astenie de primăvară. Pentru mulți oameni, acesta este anotimpul în care se instalează tristețea sau depresia. Specialiștii recomandă sport, odihnă și o alimentație echilibrată pentru cei care se confruntă cu astfel de stări negative.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233