Rezultate pentru eticheta "sezlonguri"
Se trag obloanele în stațiunea Mamaia: chiar dacă turiști încă sunt, unii agenți economici susțin că nu mai este rentabil să țină afacerile deschise
Încep să se tragă obloanele, pe litoral. Rând pe rând, terasele, restaurantele, beach-barurile și unele hoteluri își închid porțile. O parte dintre operatori au strâns deja șezlongurile de pe plajele din stațiunea Mamaia. Chiar dacă încă mai vin turiști, unii agenți economici susțin că nu mai rentează să țină afacerile deschise. Cei care au ajuns la mare în această perioadă nu sunt deranjați de faptul că nu mai au șezlonguri, ba din contră spun că este mai liber, iar dacă încă mai este soare pe cer, atunci înseamnă că vremea este numai bună pentru o zi la plajă.
Ping-pong cu șezlonguri, în Mamaia. Operatorii au primit un ultimatum: dacă nu le adună, vor fi demolate cu buldozerul
Telenovela plajelor lărgite de pe Litoral pare fără sfârșit: deși n-au voie să pună șezlonguri lângă apă, agenții economici din Mamaia le-au dus pe blat, puţin câte puţin în fiecare zi, să fie turiștii mulțumiți. Ieri seară, Apele Române le-au dat un ultimatum: dacă nu le adună de acolo vor fi demolate cu buldozerul. Sute de piese de mobilier de plajă au fost cărate înapoi cu roabele, pe vechile amplasamente.
Cinci metri - atât ar trebui să fie distanța între prima linie de șezlonguri și mare. Această regulă pare să fie ignorată cu desăvârșire de unii operatori. Pe unele plaje, oamenii se bronzează chiar în valuri. Iar regulile sunt încălcate și pe plajele lărgite. Aici, unii operatori au amenajat plaje chiar pe malul apei, deși acest lucru este complet interzis. Reprezentanții Apelor române au aplicat sancțiuni de peste 600.000 de lei pentru neregulile găsite pe litoral.
Crește prețul de închiriere a șezlongurilor în stațiunea Mamaia: turiștii preferă să vină cu ele de acasă pentru a mai economisi bani
Să vii la mare cu șezlongul personal a devenit din nou la modă în Mamaia. Împinși de la spate de distanța mult prea mare de la terase la mal, turiștii și constănțenii și-au cumpărat fie scaune sau rogojine și s-au postat lângă apă. Ofertele din magazine sunt pentru toate buzunarele, spun oamenii. Cu banii pe care i-ar fi dat în două zile pentru un șezlong pe plajă, mulți și-au cumpărat unul.
Turismul e distrus de lărgirea plajei din Mamaia, iar administratorii nisipului încep să rupă contractele cu Statul. Primul investitor a notificat deja Apele Române că renunță la contractul plajei pentru că nu-și poate continua activitatea. Aceasta, după ce turiștii s-au plâns că apa e prea adâncă, șezlongurile sunt prea departe de mal, iar nisipul adus pe plajă nu mai este fin.
Lipsa condițiilor de pe plajele de pe litoralul nostru trimit românii în țările vecine. Doar câteva porțiuni de nisip au fost amenajate și numai în municipiul Constanța. Aici operatorii și-au instalat șezlongurile, și-au deschis beach barurile și își așteaptă clienții. Însă cabinele de schimbat și dușurile lipsesc cu desăvârșire din multe zone.
Sezonul estival bate la ușă, iar pe plaje au început deja să apară amenajările specifice. Vorbim însă despre plajele din Constanța și Năvodari, deoarece în Mamaia este încă șantier. În timp ce unii operatori au început deja să primească primii turiști, cei din Mamaia speră ca lucrările de lărgire a plajelor să fie finalizate cât mai curând ca și ei să se bucure de profit.
Litoralul se pregătește să își primească turiștii: plajele au fost nivelate, șezlongurile montate, iar la hoteluri se fac ultimele pregătiri
Litoralul a intrat pe ultima sută de metri cu pregătirile. Nisipul plajelor a fost nivelat, s-au montat șezlongurile și umbreluțele, iar la hoteluri s-au pus la punct ultimele detalii. Dacă și vremea va fi frumoasă, hotelierii pot spera la o minivacanța cu câștiguri frumușele.
Au crescut preţurile pe litoral - cât costă şezlongurile şi care sunt cele mai ieftine staţiuni în plin sezon estival
Sezonul estival este în toi în condițiile în care tot mai multe țări ne-au închis ușa. Litoralul românesc este tot mai căutat de turiști iar tarifele sunt cu 30% mai mari decât la începutul verii. De vină este criză Covid care a generat cheltuieli sanitare dar și cererea în creștere, în perioda de vârf a concediilor.